Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Тази рецепта не съдържа глутен и е много богата на протеини. Това я прави лесно смилаема и много засищаща. Подходяща е за „нови „ мами, които току що са родили, тъй като бадемите подпомагат лактацията, а и рецептата е бедна на въглехидрати- тоест подходяща е за влизане във форма. Става за закуска или за десерт. Може да се съхранява до месец във фризера.

За 12 порции

Съставки:

3 яйца Л

½ чаша кокосова захар

1 тиквичка, настъргана

¼ чаша олио от гроздови семки

1 ч.л. ванилия

1 ¼ чаша бадемово брашно

¼ чаша кокосово брашно

1 ½ ч.л. бакпулвер ( без глутен)

1 ч.л. канела на прах

Щипка сол

½ чаша калети ( капки ) черен шоколад без добавена захар- това допълнение е само по желание

Метод:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Сложете хартия за печене във форма за печене на хляб ( правоъгълна форма за терин)

В купа разбъркайте яйцата, захарта, олиото и ванилията.

Сложете рендосаната тиквички в чиста кърпа и изстискайте водата. Добавете „подсушената” настъргана тиквички в купата при останалите съставки.

В друга купа сложете брашната, солта, бакпулвера, канелата- разбъркайте добре.

Смесете течните със сухите съставки и разбъркайте до получаване на обща смес.

Ако сте решили да слагате калети шоколад, сега е моментът.

Изсипете сместа в подготвените форми. Ако нямате такива за хляб, използвайте за мъфини или за кекс.

Печете за около 30-45 мин и проверявайте след 30- тата минута какво е нивото на готовност.

Извадете, оставете да се охлади във формата и след това може да сервирате.