Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Ако си мама

в тази категория ще откриете различни упражнения за възстановяване след раждане, за подпомагане стягането на коремната мускулатура, за плавно и постепенно влизане във форма.

Затруднено дишане при децата

Несъмнено най-голямото желание на всеки родител е детето му да бъде здраво. Ежедневно обаче мъничетата са изложени на риск от различни вируси, които атакуват имунната им система. При някои от вирусите, децата развиват остри респираторни инфекции, които водят до проблеми с горните и долните дихателни пътища. В тази онлайн сесия д-р Теа Александрова обяснява какво означава детето да има затруднено дишане, на какво могат да се дължат причините за това – вирусна инфекция, алергия или друго, как да облекчим състоянието и кога да потърсим лекарска помощ.

Д-р Александрова ни запознава и с инхалаторите Zano – незаменим помощник на всеки родител за профилактика и облекчаване на симптомите на хрема и затруднено дишане. Изключително преимущество на ZANO e тихият му режим на работа, благодарение на което малчуганите остават необезпокоени в процеса на терапията, а забавните стикери, с които ZANO може да бъде персонифициран, спомагат той да бъде приеман като весел приятел, защитник на здравето.

Какво трябва да знаем за инфекциите на пикочните пътища при децата? 👶

Практически съвети за любознателни родители👶 Безплатна онлайн сесия с д-р Зорка Угринова, обща медицина, хомеопатия.
❗Инфекциите на пикочните пътища са често срещан проблем при бебетата и малките деца и се предизвикват най-често от бактерии. Колкото по-малко е детето, толкова симптомите на инфекцията са по-неспецифични и трудни за установяване от родителите.
❓Какви са симптомите?
❓Как се диагностицира състоянието?
❓Какви са превенцията и терапията?
На тези и още много други въпроси ще отговори д-р Зорка Угринова, обща медицина, хомеопатия.
🧷*Тази онлайн сесия се провежда с подкрепата на Pine Smart – умните пелени, които откриват инфекции на пикочните пътища.

Анемия в детска възраст

Онлайн сесия с д-р Емилия Баева, педиатър. Сесията се излъчва с подкрепата на Vitabiotics Bulgaria.

Проговарянето при децата: кога да потърсим помощ от логопед

Температурата е естествен защитен механизъм на организма, с който той се бори с инфекция или други заболявания. Водещо е не точната стойност на температурата, а състоянието на детето. В тази онлайн сесия ще отговорим на въпросите: Какви са причините за повишената температура? Какви са митовете и истините за високата температура? Кога да потърсим лекарска помощ?

Проговарянето при децата: кога да потърсим помощ от логопед

Знаете ли, кои са най-често срещаните причини за късното проговаряне? Всяко дете проговаря на различна възраст и в различен етап на своето развитие. В това видео ще посочим някои от основните причини за по-ранното или по-късното проговаряне на децата. Ще обърнем внимание и на това кога е необходимо родителите да потърсят помощ от логопед.

Йога за възстановяване на цялото тяло

Здравейте. Казвам се Полина Рийд, сертифициран Йога Инструктор. С тези серии от практики ще раздвижим тялото, ще стегнем мускулите, ще се научим да дишаме, и ще отпуснем ума. Заповядайте на постелката. 💕

Бременност

Всичко за здравето на бъдещата мама

Раждане

Ценни съвети за най-важното събитие в живота на всяка жена

Майчинство

С любов и грижа за мама и нейното дете

Попитай специалиста

Разговори със специалисти за всичко, което вълнува бъдещата и настояща майка