Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Непрекъснато чуваме за вредните съставки в един или друг продукт. Важно е да избягвате употребата им, особено по време на бременността, защото това, което се случва във и върху тялото ви, в крайна сметка си проправя път и до вашето бебе.

Измиване на лицето: Много почистващи препарати, предназначени да помогнат в борбата с омазняването на кожата и несъвършенствата, често съдържат бензоил пероксид или салицилова киселина, които не се считат за безопасни по време на бременност. Вместо това, изберете нежно измиване, богато на антиоксиданти, което няма да раздразни или изсуши кожата.

Съвет: Ако страдате от акне и се страхувате да не се задълбочи този проблем, без рутинно използваните почистващи препарати, все пак можете да използвате препарат за почистване на лице, който съдържа не повече от 2 процента салицилова киселина. Уверете се, че сте проверили процента на етикета и чак тогава го ползвайте умерено.

Дезодорант: Много дезодоранти са пълни с вредни токсини, които не е препоръчително да се прилагат ежедневно върху кожата. Елементи като алуминий, парабени, триклозан, изкуствени аромати и други дебнат в много продукти, така че е задължително да избирате вашите внимателно, ако не са специално формулирани за периода на бременността.

Сух шампоан: Ако все още не го използвате, най-вероятно ще започнете, щом бебето се появи. Лесните за употреба и бързодействащи сухи шампоани са прекрасно решение за заети майки. Потърсете такъв под формата на прах, вместо аерозол (което е вредно за вас и за озоновия слой). Можете да потърсите Organic символ на опаковката, ако не сте сигурни коя марка да изберете.