Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Ако си бременна

в тази категория ще откриете видеа, подходящи за периода на бременността. Упражненията са леки, ненатоварващи, съобразени с деликатността на състоянието ви. Практикувайки редовно, ще подобрите тонуса си, ще поддържате добра двигателна активност и ще укрепите мускулните групи, които са подложени на най-голямо натоварване по време на бременността.

Хранене през бременността

Грижата за здравето е приоритет за всяка от нас, особено по време на бременността.❤️ Здравето на майката и здравето на бебето зависят от храната и начина на живот на бъдещата мама, ето защо е изключително важно как тя се храни и какви грижи полага за себе си.🤰 Чрез храненето в организма ни влизат както нутриенти, така и токсини. Чрез плацентата те попадат в организма на бебето.🤰 Заради това е важно и да изключим някои храни. Когато се храним нездравословно, изпитваме слабост, намаляване на физическата и умствена активност, главоболие и забавяне на храносмилателния процес. В тази онлайн сесия, Елена Терзиева – Нутриционист и експерт по правилно хранене, ще разкрие всичко по темата как да се храним правилно в периода на бременността, кои храни да изключим, от какво се нуждае променящото се тяло и как чрез храната да бъдем по-здрави, по-красиви и по-щастливи.❤️

Съвременната жена и репродуктивните проблеми

В това видео говорим с д-р Петра Македонова от Adella Fertility Clinic за съвременната жена, за нейното ежедневие, развитие, начин на живот и какви трудности може да срещне при планирането на бременност.

Гестационен диабет и бременност

Между 12%-14% от бременните жени развиват гестационен диабет по време на бременност. Какво представлява това състояние? От какво се провокира и какви са начините за неговото контролиране, за да се избегнат рисковете за майката и нейното бебе? Отговорите на тези въпроси ще намерите в този видео разговор с д-р Мария Бояджиева – един от водещите млади специалисти по ендокринология и болести на обмяната от МЦ “Д-р Сигридов”.

Проблеми с матката и стерилитет

Когато стерилитетът се дължи на проблеми в матката, какви са начините за лечение и прогнозите за успешна бременност? Отговорите на д-р Александър Калчев – водещ експерт в областта на ендоскопската хирургия и асистираната репродукция, от МЦ “д-р Сигридов”, ще намерите в това видео на МамаЗона.

Тренировка за БРЕМЕННИ вкъщи

Бременността е най-прекрасният период в живота на жената. Спортът не само помага да запазиш добрата физическа форма, красивото тяло, здравето си, но и дава голяма полза за #плода​! По време на бременността, практикуването ще ви зареди с повече издръжливост и сила, необходима ви в ежедневните занимания, ще ви помогне по-лесно да се връщате към състояние на баланс, с лекота ще се освободите от напрежението в долната част на гърба, раменете, бедрата.

✔ гимнастика за бременни (тренировки с и без помощни средства, правим само безопасни и полезни упражнения за бъдещата майка и за плода)

✔ Fit Mom (тренировки след раждане за възстановяване, различни тренировки по желания на клиенти (за фигура, отслабване, за успокояване, за здраве…) (има възможност и да идвате с количка)

✔ всички въпроси:

viber, telegram, what’sApp +359988762949 Fb: Студио София Бургас Instagram: bgsofiastudio

Бременност

Всичко за здравето на бъдещата мама

Раждане

Ценни съвети за най-важното събитие в живота на всяка жена

Майчинство

С любов и грижа за мама и нейното дете

Попитай специалиста

Разговори със специалисти за всичко, което вълнува бъдещата и настояща майка