
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 малка цяла риба, див улов
стрък сушена или прясна мащерка
сол
1 с.л. зехтин за готвене
½ лимон или стрък лимонена трева
ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВИЯ ДИП:
1 морков
2 корена магданоз
1 /2 дюла
1 малка глава лук
1 малък картоф 2 с. л. зехтин за готвене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете рибата върху голямо и дълго парче хартия за печене. Посолете отвътре и отвън. Нарежете лимона на полукръгове заедно с кората и напълнете рибата с целите стръкове мащерка и лимоновите парчета. Вместо лимон, може да използвате стрък лимонена трева. Залейте със зехтина. Завийте рибата плътно в хартията, като вържете крайчетата. Печете 15-20 мин.
За зеленчуковия дип нарежете всичко на кубчета и сварете с малко вода. Коренът от магданоз трябва да се обели предварително. Оставете малко от водата, добавете щипка сол и 2 с.л. зехтин и пасирайте всичко докато не получиш фин мус. Сервирайте с рибата.