Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 малка цяла риба, див улов

стрък сушена или прясна мащерка

сол

1 с.л. зехтин за готвене

½ лимон или стрък лимонена трева

ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВИЯ ДИП:

1 морков

2 корена магданоз

1 /2 дюла

1 малка глава лук

1 малък картоф 2 с. л. зехтин за готвене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете рибата върху голямо и дълго парче хартия за печене. Посолете отвътре и отвън. Нарежете лимона на полукръгове заедно с кората и напълнете рибата с целите стръкове мащерка и лимоновите парчета. Вместо лимон, може да използвате стрък лимонена трева. Залейте със зехтина. Завийте рибата плътно в хартията, като вържете крайчетата. Печете 15-20 мин.

За зеленчуковия дип нарежете всичко на кубчета и сварете с малко вода. Коренът от магданоз трябва да се обели предварително. Оставете малко от водата, добавете щипка сол и 2 с.л. зехтин и пасирайте всичко докато не получиш фин мус. Сервирайте с рибата.