Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Необходими продукти за 4 порции

150 г киноа, предварително накисната за поне 8 часа и отцедена

400 мл.зеленчуков бульон

500 г. общо чушки, тиквички, черен лук- нарязани едро

2 с.л мазнина

200 г зърна царевица

15 г. масло

125 г. замразен грах

250 г. мариновано тофу, нарязано на кубчета

½  ч.л. лют червен пипер

3 с.л. пресен магданоз, нарязан ситно

2 с.л. балсамов оцет

Сол и черен пипер

Метод

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор.

Сипете киноата и бульона в голяма тенджера и добавете ½ ч.л. сол и черен пипер.

Оставете да заври, похлупете и варете на слаб огън около 10 мин.

Докато варите киноата, сложете лука, чушките и тиквичките в тава. Посолете и добавете малко мазнина. Разбъркайте добре. Запечете за 15 мин или докато поомекнат.

Добавете сладката царевица в тенджерата с киноата, разбъркайте и добавете маслото, граха и тофуто.

Добавете и лютия червен пипер. Похлупете отново и варете на слаб огън още 5 мин.

Свалете от котлона за 5 минути. Добавете магданоза и разбъркайте.

Овкусете топлите зеленчуци с балсамовия оцет и запечете за още 5 мин.

Сервирайте киноата с балсамовите зеленчуци отгоре.