Необходими продукти за 4 порции
150 г киноа, предварително накисната за поне 8 часа и отцедена
400 мл.зеленчуков бульон
500 г. общо чушки, тиквички, черен лук- нарязани едро
2 с.л мазнина
200 г зърна царевица
15 г. масло
125 г. замразен грах
250 г. мариновано тофу, нарязано на кубчета
½ ч.л. лют червен пипер
3 с.л. пресен магданоз, нарязан ситно
2 с.л. балсамов оцет
Сол и черен пипер
Метод
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор.
Сипете киноата и бульона в голяма тенджера и добавете ½ ч.л. сол и черен пипер.
Оставете да заври, похлупете и варете на слаб огън около 10 мин.
Докато варите киноата, сложете лука, чушките и тиквичките в тава. Посолете и добавете малко мазнина. Разбъркайте добре. Запечете за 15 мин или докато поомекнат.
Добавете сладката царевица в тенджерата с киноата, разбъркайте и добавете маслото, граха и тофуто.
Добавете и лютия червен пипер. Похлупете отново и варете на слаб огън още 5 мин.
Свалете от котлона за 5 минути. Добавете магданоза и разбъркайте.
Овкусете топлите зеленчуци с балсамовия оцет и запечете за още 5 мин.
Сервирайте киноата с балсамовите зеленчуци отгоре.