Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки
Снимка: Личен архив

Венелина Миланова е музикант, изпълнител, творец. Щастлива майка на две прекрасни дечица. Ето какво споделя тя в откровен разговор с екипа на МамаЗона:

Благодарна съм, че работя това, което обичам. Музиката е моят живот. Съответно преподавам пеене, композирам песни и съм действащ изпълнител 🙂 и куп още други творчески неща, от организиране на събития, организация в тв предаване до продуциране на песни за деца. Моите деца са две момичета винаги съм искала момичета Елина -9г Сияна-2г.

Какви предизвикателства срещна по време на бременността и майчинството?

ВМ: И двете бременности бяха леки, всъщност може би това, че съм динамичен човек и не спрях да работя, доста ми помогна.

С какво те промени майчинството?

ВМ: Майчинството ме промени в посоката да бъда търпелива, да изразявам много повече любовта си по всякакъв начин с думи, с жестове с целувки ♡

На какво те научиха твоите деца?

ВМ: Моите деца също се балансират и допълват. Голямата ми дъщеря ме учи да мога да казвам “не”. Да не се притеснявам да бъда директна. Малката ми дъщеря ме научи, независимо че е на 2 годинки, да се усмихвам сутрин още с отварянето на очи. Тя е такава, буди се с усмивка и така посреща деня.

Разкрий ни своята тайна рецепта за успешно съчетаване на майчинството с професионалното развитие?

ВМ: Успешното съчетание на майчинството и професията е постижимо, когато сме екип цялото семейство – с децата и съпруга ми.

Как би довършила изречението: „Да бъдеш родител е…“

ВМ: Да бъдеш добър родител е желанието на всеки родител.

Как протича един твой ден?

ВМ: Моят ден започва в 6:00 ч., за да ги подготвя за училище и детска градина. След това имам часове в школата или записи в студио, а преди пандемията и участия извън София.

Имате ли си ежедневни малки семейни ритуали?

ВМ: Нашите семейни ритуали са песнички, които пеем заедно.

Как се забавлявате с детето/децата в почивните дни?

ВМ: Децата обожават да пътуваме и да ходим на разходки.

Как си почиваш?

ВМ: Почивам, когато чета и карам велоергометър.

Би ли споделила как поддържаш външния си вид?

ВМ: Външния си вид поддържам с положителна нагласа към живота и с много музика, защото тя е емоция.

Едно малко предизвикателство: напиши ни рецепта за любимо ястие на твоето дете

ВМ: Голямата ми дъщеря е злояда и капризна, а малката засега си хапва всичко. Голямата ми дъщеря обича мусака. Но в моята мусака, освен картофи, слагам и тиквички (за което тя не знае).