Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Това е салата, която е засищаща и вкусна. Подходяща е за майки, които все нямат време да обърнат внимание на своето балансирано хранене. Може да се направи доза и да се съхранява съвсем готова в хладилника. Аз обичам да я хапвам, като я сложа между две филийки качествен хляб и си добавя бейби спанак или някаква друга хрупкава салата. Но салатата от риба тон може да се яде направо и от купата, в която е направена, ако много бързате. Съдържа малко и лесно достъпни продукти, което също е едно голямо предимство, а в порция има само 176 ккал.

Съставки за 4 порции:

2 малки консерви висококачествена риба тон, отцедена

1 чаша кус кус от броколи ( прави се лесно, като измиете броколито и го сложите на едро нарязани парчета в кухненски робот. Завъртете няколко пъти и ще получите много ситни трохички броколи, които наричаме кус кус)

1/3 чаша майонеза

½ с.л. дижонска горчица

2 стръка зелен сук, нарязан на ситно

2 с.л. конопено или слънчогледово семе

1 с.л. копър, нарязан на ситно

1 с.л. магданоз, нарязан на ситно

1 стрък селъри, почистен и нарязан на ситно

Сол и пипер на вкус

Метод:

В купа сложете кус куса от броколи, добавете рибата, майонезата, горчицата, конопеното или слъбчогледовото семе, селърито, лука и подправките.

Разбъркайте много добре- по своя преценка, може да добавите още малко количество майонеза.

Може още така да консумирате, но аз предлагам да си вземете две филийки хляб- какъвто си позволявате, да сложите бейби спанак или хрупкава салата, да добавите от салатата и да „затворите „ с другата филия.

Имате прекрасен, бърз обяд, който може да хапнете излизайки на разходка с количката с бебето.

Автор: шеф Елена Петрелийска