Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Необходими продукти за 4 порции

10 г меко масло

480 г. млад спанак

1 филия хляб, без кората ( около 40 г.)

150 мл. прясна сметана ( готварска- животинска)

5 жълтъка

5 белтъка

50 г. настърган пармезан

2 щипки Индийско орехче

Сол на вкус

Метод

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор.

Намажете леко с масло четири 250 милилитрови огнеупорни формички.

Сложете спанака в тенджера и бъркайте на слаб огън за около 2-3 мин.

Оставете да се отцеди.

През това време накъсайте хляба на малки парчета. Сложете ги в чопър и ги смелета, докато се превърнат във фина галета.

Изстискайте цялата течност от спанака.

Смесете с трохите и половината количество сметаната. Разбъркайте много добре.

Добавете и останалата част. Отново разбъркайте много добре/ блендирайте.

Добавете и жълтъците, заедно с 3 с.л. от пармезана. Добавете индийското орехче и солта. Пасирайте.

Разбийте белтъците, докато се превърнат в гъста бяла смес.

Започнете да добавяте на етапи разбитите белтъци в спаначената смес. Бъркайте плавно, докато се усвои цялата спаначена смес.

Поръсете всяка купичка с останалия Пармезан и ги сложете в една обща купа.

Разпределете сместа в купичките.

Поръсете с останалия Пармезан.

Печете 15 мин, без да отваряте фурната преди изтичането на тези 15 мин.