Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

* шоколад 230 гр.

* сладкарска сметана – 180 мл

* масло – 30 гр.

* Различни ядки лешник, бадем, щам фъстък

* какао на прах

* кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

* Сложете сметаната и маслото в дъбок съд на котлона на умерен огън. След като кипнат, ги излейте върху начупения в купа шоколад.

* Оставете ги за около 3 минути, за да почне шоколадът да се топи. След това разбъркайте с шпатула до получаването на гладка и еднородна смес.

* Оставете сместа в хладилника за около 2 часа за да може да се стегне.

* След това я извадете и с помощта на лъжичка оформете топчета колкото орех за овалване.

* Оваляйте в какао, кокосови стърготини или натрошени ядки по ваш избор.