НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
* шоколад 230 гр.
* сладкарска сметана – 180 мл
* масло – 30 гр.
* Различни ядки лешник, бадем, щам фъстък
* какао на прах
* кокосови стърготини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
* Сложете сметаната и маслото в дъбок съд на котлона на умерен огън. След като кипнат, ги излейте върху начупения в купа шоколад.
* Оставете ги за около 3 минути, за да почне шоколадът да се топи. След това разбъркайте с шпатула до получаването на гладка и еднородна смес.
* Оставете сместа в хладилника за около 2 часа за да може да се стегне.
* След това я извадете и с помощта на лъжичка оформете топчета колкото орех за овалване.
* Оваляйте в какао, кокосови стърготини или натрошени ядки по ваш избор.