Десерт, който се приготвя за минутки и може да се съхранява в хладилника дълго време. Чудесен за междинно похапване или пък за закуска.
Подходящ както за деца, така и за възрастни.
Прекрасен кейк, в направата на който може да включите и децата.
12 порции
Необходими продукти:
225 бадемово брашно
80 г брашно от тапиока или нишесте
40 г кокосово брашно
1 ч.л. сода за хляб
½ ч.л. сол
2 големи яйца
70 мл ядково или прясно мляко
160 г. кленов сироп
50 мл кокосово олио
½ ч.л. ябълков оцет
Ванилия
350 г микс горски плодове ( да са добре подсушени)
Метод:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете хартия за печете в правоъгълна тавичка.
Сложете всички сухи съставки в купа и ги разбъркайте.
В друга купа смесете и разбъркайте добре всички мокри съставки.
Смесете мокрите съставки със сухите и бъркайте около минута, за да се смеси всичко много добре.
Изсипете тази смес в тавата.
Отгоре покрийте със всички плодове.
Печете за около 40 мин или до готовност.
Разрежете, когато напълно се охлади.
Поднесете с допълнително сметана или цедено мляко. А може и с топка сладолед за по- празнично.