Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Десерт, който се приготвя за минутки и може да се съхранява в хладилника дълго време. Чудесен за междинно похапване или пък за закуска.

Подходящ както за деца, така и за възрастни.

Прекрасен кейк, в направата на който може да включите и децата.

12 порции

Необходими продукти:

225 бадемово брашно

80 г брашно от тапиока или нишесте

40 г кокосово брашно

1 ч.л. сода за хляб

½ ч.л. сол

2 големи яйца

70 мл ядково или прясно мляко

160 г. кленов сироп

50 мл кокосово олио

½ ч.л. ябълков оцет

Ванилия

350 г микс горски плодове ( да са добре подсушени)

Метод:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Сложете хартия за печете в правоъгълна тавичка.

Сложете всички сухи съставки в купа и ги разбъркайте.

В друга купа смесете и разбъркайте добре всички мокри съставки.

Смесете мокрите съставки със сухите и бъркайте около минута, за да се смеси всичко много добре.

Изсипете тази смес в тавата.

Отгоре покрийте със всички плодове.

Печете за около 40 мин или до готовност.

Разрежете, когато напълно се охлади.

Поднесете с допълнително сметана или цедено мляко. А може и с топка сладолед за по- празнично.