Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки
Редакционен материал

Изнервени ли сте от воденето на бебето в супермаркета или мола? Разгледайте тези лесни стъпки за пътуване с рожбата ви, без стрес.

Организирайте се

Един от ключовите моменти за пазаруване с бебе е да направите пътуването възможно най-бързо и лесно. Направете списък с точно това, от което се нуждаете, преди да излезете от къщата. Още по-добре: Подредете списъка си по маршрут или категория, така че да не се налага да обикаляте няколко пъти в магазина.

Изберете точното време

Опитайте се да отидете на пазар, когато е по-малко пренаселено и шумно, обикновено сутрин или следобед. Планирайте пътуването си веднага, след като бебето се събуди и да не е непосредствено преди хранене, така че то да е добре отпочинало и щастливо. Не разчитайте на него да спи, докато пазарувате – хората, светлините и звуците могат да бъдат свръхстимулиращи и да доведат до безпокойство.

Нахранете бебето преди излизане

Не искате да се наложи да храните бебето в паркираната си кола, нали? Затова се отправете към магазина, след като вашето малко съкровище се е нахранило и е доволно.

Пригответе бебешката чанта разумно

Сменете пелената на бебето, преди да тръгнете, но носете в бебешката чанта пелени за времето навън. Две-три пелени, кърпички, залъгалка, вода, комплект резервни дрешки – това е всичко, от което се нуждаете.

Носете нещо за забавление

Пригответе играчки, които се закопчават върху столчето за кола или дръжките на пазарската количка, така че вашето мъниче да може да играе с тях, докато пазарувате. Любимо плюшено животно или мека книга за игра също може да забавлява бебето.

Направете го забавно!

Пейте песни, посочвайте цветове и различни храни, правете смешни физиономии – каквото е необходимо, за да бъде бебето щастливо и пазаруването за него да бъде забавно.

Не се стресирайте излишно!

Може да почувствате, че всички погледи са насочени към вас (и преценяване на родителските ви умения), ако бебето се разплаче в средата на магазина. Доверете ни се – почти всеки родител е бил на ваше място, така че не се смущавайте. Просто направете всичко възможно, за да успокоите бебето и се опитайте да проявите чувство за хумор.