Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Автор: Катерина Ковачева

Какво се случва, когато консултант по позитивно родителство с десетки успешни само за седмица консултации за плавна адаптация и репортер, който помага на родителите да се ориентират какви са им правата в яслата и градината, как да се справят с кандидатстването, да съберат документи за компенсации и други подобни трудни казуси, се срещнат? Получава се нещо ново и много чакано от родителите.

Пътеводителят на детските градини – първата по рода си книга в България, която е събрала в себе си всички изисквания и етапи за едно успешно кандидатстване и постъпване на вашето дете в детска ясла или градина, най-успешните съвети и стъпки за успешна емоционална подготовка и по-плавна адаптация, е вече на пазара в страната.

Книгата е продължение на Оммм позитивно родителство и Детските градини, които са консултирали хиляди родители през последните години как да се справят с този емоционален период както за децата, така и за родителите, и обикновено е свързан с различни притеснения.

Но защо точно тази книга би решила проблема на много родители “Детето ми не се адаптира в яслата”?

Има близо десет книги за адаптация в яслата или градината и това не е случайно. Периодът е изключително много травмиращ и за родителите, и за децата. Затова в книгата има работещи и последователни съвети за справяне с трудностите около новия етап, както и тактики за справяне с нежеланието от страна на детето и дори агресивно поведение и то от сертифициран от международни институти за коучинг консултант с успешен опит в кризисни етапи от детското поведение.

Но освен да търсите работещи съвети за адаптация в яслата или градината, ще се лутате как да отговорите на въпросите при кандидатстване и в последствие тръгване на градина – Как се кандидатства за детска градина? От колко години детето задължително трябва да посещава детско заведение? Какви документи се изискват? Как се кандидатства в частна градина, а какво е кооператив? И редица други въпроси, на които понякога трудно се намират отговори. Всички тях ще откриете в 92-е страници от Наръчника, благодарение на синтеза на тях от страна на Портала за родители – Детските градини.

Пътеводителят на детските градини

Получавате и 10 карти, с помощта на които ще представите на детето ви по-плавна адаптация. Може да започнете занимания по време на подготовката на детето поне месец преди тръгването на ясла или градина, с визуализация на ключовите моменти в ежедневието. И още много любопитна и полезна информация, като списък за шкафчето в градината, права и задължения на родителя, режим в детската градина, как да се справите с проблемно поведение и агресия в детската градина. В Наръчника ще откриете и интересни подробности, свързани с детските ясли и градини в цялата страна. Дори ще си отговорите на въпроса „Може ли да занеса шоколадова торта в яслата”.

Цената на книгата е 14,90 лв., а тя може да е при вас с доставка до 2 работни дни при поръчка в сайтa – https://ommmpositiveparenting.com/putevoditelyat-na-detskite-gradini/ или в Издателство Робертино. Може да я намерите и във всички книжарници.