Съставки:
4 тиквички
1 кг телешка кайма
700 г доматен сос
400 г рикота
100 г пармезан, настърган
150 г моцарела
1 яйце
Сол и пипер
Магданоз и босилек нарязан на ситно
Метод:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Нарежете тиквичките на тънки дълги филии.
Сгответе каймата на котлона. Излейте доматения сос, като запазите ½ чаша за по- късно, върху сготвената кайма в съда на котлона.
В купа смесете рикотата, яйцето, пармезана солта и пипера.
Вземете тавата, в която ще печете и излейте вътре чашата доматен сос, която запазихте. Разнесете количеството.
Наредете един ред тиквички.
Отгоре сложете ½ от каймата със соса, после сложете ½ от тази смес с яйцето. Поръси с половината количество моцарела , след това със зелените подправки и повторете отново редовете- тиквички, кайма, бяла смес. Покрийте с моцарела и запечете за 45 мин.
Автор: Елена Петрелийска