Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Съставки:

4 тиквички

1 кг телешка кайма

700 г доматен сос

400 г рикота

100 г пармезан, настърган

150 г моцарела

1 яйце

Сол и пипер

Магданоз и босилек нарязан на ситно

Метод:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Нарежете тиквичките на тънки дълги филии.

Сгответе каймата на котлона. Излейте доматения сос, като запазите ½ чаша за по- късно,  върху сготвената кайма в съда на котлона.

В купа смесете рикотата, яйцето, пармезана солта и пипера.

Вземете тавата, в която ще печете и излейте вътре чашата доматен сос, която запазихте. Разнесете количеството.

Наредете един ред тиквички.

Отгоре сложете ½ от каймата със соса, после сложете ½ от тази смес с яйцето. Поръси с половината количество моцарела , след това със зелените подправки и повторете отново редовете- тиквички, кайма, бяла смес. Покрийте с моцарела и запечете за 45 мин.

Автор: Елена Петрелийска