Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Животът на всяка жена се променя с появата на положителния тест за бременност- искаме или не, това е факт. Не ни разбирайте погрешно- малкият живот настанил се удобно в нас е чакан и желан, но с него неминуемо идва и значима промяна в нашето ежедневие и рутина. Досега може и да сме пропускали закуската или обяда, да сме лудували до малките часове и неглижирали разходките в парка, НО през следващите девет месеца режимът ни се е друг. Без усилия и принуда поставяме на първо място не само себе си, а един малък ангел, който ни е избрал за свои родители. Замисляме се как се храним -пълноценно, много или малко, достатъчно? (Особено, ако вече са минали периодите на сутрешните неразположения.). Движим ли се достатъчно, трябва ли да намалим фитнеса, трябва ли…-хиляди въпроси и притеснения, с които всяка бъдеща майка се сблъска. Ровим в нета, питаме приятелки, включваме се в различни групи, за да открием отговор на всичко, което ни интересува или може да ни е полезно.

Известно е, че витамините и минералите са от съществено значение за растежа и поддържането на здраво тяло и имат роля във функционирането на почти всички органи и процеси в човека. Първите 1000 дни от човешкото развитие, от самото зачеване, са  уникален период за изграждане на по-здравословно бъдеще, с голям потенциал върху развитието на имунитета и чревния микробиом. Товасе залага още по време на бременността на жената. Храненето в този период е важен фактор свързан както с майчиното, така и с детското здраве. Хранителният статус има влияние върху изхода на бременността, развитието на плода, новороденото и кърмачето. Трансплацентарният транспорт и акумулирането на витамини и минерали в плода се осъществява през цялата бременност.

Ние от Витабиотикс Великобритания не сме експерти във всичко, но можем да помогнем със съвети, насоки и препоръки за ЗДРАВОСЛОВНОТО хранене и суплементацията с витамини по време на бременността. И да, наистина е необходима допълнителна хранителна подкрепа за бъдещата майка. И не само, за да се спази българската поговорка –„Яж, не се притеснявай, сега храниш двама“, а за да се избегнат възможните и вече изключително често срещани витаминни дефицити, които застрашават здравето на майката и плода. С 50-годишна традиция в разработването на естествени и балансирани, безопасни, проучени в клинични изследвания продукти, ние имаме различни мултинутриентни добавки за различните периоди и нужди през бременността и постнаталния период. Гамата  Pregnacare е удостоена с престижната Кралска Награда за иновации в областта на витамините през 2013 г.

Разгледайте продуктите в помощ на зачеването, по време на бременността и постнаталния период на https://vitabiotics.bg/pregnacare/. Очакваме ви!