8-10 порции
Продукти:
За базата:
1 чаша бадемово брашно
1 чаша кокосови стърготини
12 меки фурми, без костилките
1 ч.л. ванилия
Щипка сол
За крема:
6 жълтъка
2 с.л. мед
2 с.л. кленов сироп
Кората и сока на два лимона
4 с.л. кокосово олио
Метод:
Сложете всички съставки за базата в кухненски робот.
Трябва да се получи обща смес, подобна на „тесто”- лепкава топка.
Помогнете си с ръцете.
Вземете получената смес и я сложете в кръгла тава за тарт. Притискайте, за да се оформи равномерен блат.
Оставете я в хладилника да се охлади
А да приготвите крема, сложете жълтъците, меда, кленовия сироп, лимоновия сок и кората в малка тенджерка на котлона и разбърквайте през цялото време
Степента на котлона трябва да е ниска- добавете и кокосовото олио. Бъркайте постоянно, докато сместа се сгъсти. Тази смес не трябва да завира.
След като крема се сгъсти, го оставете да се охлади. Изсипете охладената смес върху базата, разпределете равномерно и отново пъхнете в хладилника да стегне.
Може да украсите с пресни боровинки, малини, къпини и кокосови или шоколадови стърготини- по ваше желание.