Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Темата за инвитро оплождане (IVF, ICSI/IMSI) е една от често дискутираните в нашето общество, особено когато става въпрос за семейно планиране. Това е процедура, при която се използва научна технология, за да се помогне на много двойки да постигнат своята мечта за родителство.

Инвитро оплождане (IVF) е процедура, при която се извличат яйцеклетки от жената и се съчетават със сперматозоиди в изкуствена среда извън тялото на жената. След оплождането, получените ембриони се наблюдават и след това се избират най-качествените за имплантиране в матката на жената. IVF се използва при различни проблеми със зачеването, като безплодие при жените, проблеми с качеството на спермата при мъжете или други медицински причини.

Интрацитоплазмената инжекция на сперматозоид (ICSI) е техника, използвана при IVF процедурата, когато има проблеми с качеството на спермата. При ICSI, един сперматозоид се инжектира директно в яйцеклетката, което увеличава вероятността за оплождане. Тази методика се използва при случаи на ниско количество сперматозоиди, слабо движение или аномалии във формата на сперматозоидите.

Микроскопското подпомагано увеличение на сперматозоидите (IMSI) е подобна на ICSI техника, при която се използва микроскоп с голямо увеличение за оценка и избор на сперматозоиди. При IMSI, сперматозоидите се преглеждат под увеличение от 6 000 до 16 000 пъти, което позволява на лекарите по-добре да оценят качеството и морфологията на сперматозоидите. Този метод се използва за избор на най-здравите сперматозоиди, които да бъдат използвани при оплождане.

За много двойки IVF, ICSI и IMSI са надеждна и ефективна алтернатива към традиционните методи на зачеване. Най-важното е, че тези процедури предоставят възможност на много жени и мъже да реализират мечтите си за семейство. Доверете се на специалистите от Инвитро център в МК „Доверие“ за това какъв подход да изберете при пристъпване към инвитро оплождане. Един от ключовите фактори за положителен резултат е да бъдете спокойни и да се доверите на вашия репродуктивен специалист.