Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Съставки за 10 бр:

700 г тиквички- настъргани- това са около 2-3 тиквички, зависи от големината им

1 малка глава лук

2 разбити яйца

60 г бадемово брашно

60 г натрошено сирене

Сол и пипер

2 с.л. гроздово олио

Метод:

Тиквичките  се отцеждат от излишната течност.

В купа се смесват всички останали съставки, както и тиквичките.

Разбърква се добре.

Загрява се мазнина в тиган на котлона и се оформят плоски кюфтенца.

Готвят се по няколко минути от всяка страна.

Сервират се със сос, който може да е от кисело мляко, чесън, копър, лимонов сок и тахан, например.

Автор: шеф Елена Петрелийска