Продуктите за блата са:
Сурви орехи
Сушени бели черници
Кокосово масло
1/2 банан
Индийско орехче
За крема:
Сурово кашу
Кокосово мляко
Кокосово масло
Какаово масло
Сурова тиква, нарязана на ситно
Малко канела
1-2 капки висококачествено етерично масло канела (аз ползвам Дотера) Мед или агаве, или кокосова захар
Всички масла трябва да са разстопени.
Начин на приготвяне:
Първо блендираме на едро сместа за блата и разстиламе в тавичка за торти (слагаме и хартия отдолу). Оставяме в хладилник, докато приготвим крема. След което блендираме до абсолютна гладкост тиквения крем с кашуто и маслата. Изсипваме върху блата. Оставаме да престои 1 вечер в хладилника. Декорираме по избор.