Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Продукти:

2 тиквички

2 белтъка

½ чаша брашно

2 ч.л. микс сухи подправки по ваш избор

Щипка сол

½ чаша Пармезан- ситно настърган

За соса:

3 с.л. кисело мляко

1 с.л. заквасена сметана

1 с.л. копър- ситно нарязан

1 скилидка чесън- много ситно нарязана

1 ч.л. зехтин

Сока на ½ лимон

Сол на вкус

Метод:

Нарежете тиквичките на пръчици.

Премахнете вътрешната част, за да не станат воднисти.

В чиния смесете всички съставки, без белтъците.

Тях оставете леко разбити в друг съд.

Вземете пръчиците от тиквички, потопете в белтъка, после оваляйте много добре в сухата смес.

Подредете в тава с хартия за печене и пъхнете във фурната за 180 градуса за 20 мин. Поднесете със соса, за който просто трябва да смесите всичко в общ съд и да разбъркате много добре.