Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Емилия Куркутиади се занимава с внос на официални и булчински рокли, представител е на Terani Couture и Justin Alexander за България и собственик на магазини Алфа Брайдс. Майка е на прекрасен син – Николаос на 8 години.

Какви предизвикателства срещна по време на бременността и майчинството?

Емилия: Общо взето аз съм човек, който не може да стои на едно място. Още на шестия ден на сина ми го заведох в полицията и му извадих паспорт за чужбина. Беше странно, защото главичката му не можеше да се изправи и на снимката се виждаше ръката на баща му как му държи главата изправена:) Що се отнася до бременността ми, почти не помня нищо, защото до последния ден работих. Дори си спомням , че до 24:00 часа гладих роклята на една булка. В 4 часа сутринта ми изтекоха водите, в 6:30 бях в Токуда, в 7:30 родих. Два часа по- късно пиех кафе с мъжа ми:) Майчинството си изкарах в магазина и колата. Тъй като по това време мъжът ми беше в командировка в Атина, почти всяка седмица в петък пътувах до там, с бебето на задната седалка и в неделя се прибирахме. Всъщност 1000 км. ми се струваха като 100 🙂 Това беше моето предизвикателство. Бебето бе отгледано в колата.

С какво те промени майчинството?

Емилия: С абсолютно нищо. За мен нищо не се промени. Беше ми малко трудно в началото, защото Нико беше от много плачещите бебета, но след шестия месец вече беше възпитан.  J

На какво те научи твоето дете?

Емилия: Че всеки човек може да обича, и то повече, отколкото е предполагал.

Разкрий ни своята тайна рецепта за успешно съчетаване на майчинството с професионалното развитие?

Емилия: Тук ще получа много критики, но всеки сам избира начина си. Моят беше да не обръщам внимание на капризите му. Когато разбра, че не му минават номерата, започна да се държи като голям човек, дори и шестмесечен. Така, дори до днес, той знае, че когато съм на работа, той мълчи и чака да му дойде реда. Всъщност, той от много малък е атракция за булките. В магазина винаги е с костюм, заглежда всяка булка, дори и съвети им дава, кое как им стои. Така, че мога да кажа, че си имам помощник, а и достоен наследник. Това е и моята рецепта. Вкарах детето ми в работата и от игра, той стана мой приятел.

Как би довършила изречението: „Да бъдеш родител е…“

Емилия: Най- прекрасното нещо на света!

Как протича един твой ден?

Емилия: Ставам рано сутрин, не съм от хората, които могат да спят много. Изпращам детето на училище, пия кафето си, без да говоря с никой. Отивам на работа и към 21:00 се прибирам. Вечеряме и лягам. Много скучно, но на мен ми харесва.

Имате ли си ежедневни малки семейни ритуали?

Емилия: Не.

Как се забавлявате с детето в почивните дни?

Емилия: Ние нямаме почивни дни. Иначе обожавам да го целувам, а и той много обича.

Как си почиваш?

Емилия: Не знам значението на думата почивка. J

Би ли споделила как поддържаш външния си вид?

Емилия: Ооо, ако зависи от мен, смятай, че ще изглеждам ужасно, това не ми е цел номер 1 в живота. Външният ми вид го поддържат в Магама.

Едно малко предизвикателство: напиши ни рецепта за любимо ястие на твоето дете 🙂

Емилия: Нико обожава пастицио. Това е една гръцка манджа с макарони и кайма на фурна.

Необходими продукти:

1 пакет спагети от по- дебелите, може и пене.

0.500 гр. Телешка кайма

1 глава червен кромид лук

1 домат или кутийка домати на купчета

Масло, зехтин, сол и пипер

Начин на приготвяне:

В тиган се запържва кромидът със зехтин, добавя се каймата и доматите. В тава се поставят предварително сварената паста, залива се с маслото и отгоре се изсипва сместа от тигана. Прави се заливка с бешамел и се оставя за 40 минути във фурната. Изключително вкусно и ароматно ястие.