Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки
Автор: Ивелина Рускова, Астролог

Майката от зодия  Дева е удивителна смесица от свободолюбив родител, който контролира всичко и всички.

В известен смисъл майчинството е това, което ви помага да станете подреден, събран и изключително последователен човек –  това е класическата майка Дева.

 Докато някои представители на знака се чувстват в ролята на майки, сякаш са създадени за това, други трябва да научат много в процеса, особено ако са недружелюбни интроверти.

 А нахлуването в личното пространство, което е неизбежно с появата на деца в къщата, както и принудителното изоставяне на обичайната интелектуална дейност в името на изучаването на азбуката и книгите за развитие, могат да се възприемат от Девите много трудно.

 Силните страни на майката Дева са в нейната перфектна организация, структура и здрав разум към всичко и всеки в живота, тя е с най – много здравословни навици към своето дете, което даже може да е мъчително за него в дадени моменти.

Майката Дева е способна на безусловна любов. Тя поставя детето си и неговите нужди на първо място, дори пред своите собствени. За нея детето й се превръща в център на Вселената, посвещава се изцяло на грижите за него, в желанието си да му даде най-добрите грижи, възпитание и семейна среда, да го изгради като достоен и добър човек, да  избере за него най-доброто училище, да бъде отличник във всичко. Детето на майката Дева ще се чувства изключително обичано, но в същото време не и разглезено.

Може да иска и да изисква от своето дете да води здравословен начин на живот, да  се храни и да живее в норми и в правила, да иска от него да е много подредено, а в хигиенен план да иска да  е чист до вманиачаване, от страх да не се случи неще с него.

Майките Дева са критични и много взискателни към личния живот на детето си , искат то да е перфектно, най – доброто, да е стриктно и подредено, да не си разхвърля нещата и всяко нещо да си  го поставя на мястото.  Ще изискат от детето си постоянно да си мие ръцете, да си сменя дрехите при най – малкото петънце. Ще искат от  тях да са изрядни в подредбата на гардероба си, на играчките си, няма да дават на децата си да разхвърят и ще искат всичко да им е като по учебник, няма да търпят в никакъв случай безпорядък.

Мама, която е честна и свободно мислеща мама.

Мама, която прави всичко с любов.

Мама, която обича красотата и хармонията.

Мама, която държи на чистота и реда в дома, и очаква детето й да прави същото.

Но разберете, Мами, няма как да искате това от едно дете, особенно ако то не е зодия като вас или да е родено в дадената астрология земя, това значи, че го наказвате.  Вие сте различни и не очаквайте това, което искате вие, да го прави детето ви. Не забравяйте, че  то е един различен човек, който има нужда от своята свобода и има собствено виждане за живота.