Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Знаете ли какви са плюсовете на акупунктурата, масажите и билките за вашето пренатално здраве?
„Просто искам да се придържам към натуралното и естественото“ се превърна в познат рефрен сред бъдещите мами. За щастие, холистичната грижа е лесно достъпна за облекчаване на някои от най-често срещаните неразположения на бременността. От масаж до билкови препарати – представяме ви бърз поглед към изцяло естествените варианти, които са безопасни и ефективни.

Акупунктура
Акупунктурата се използва на Изток от хиляди години, но напоследък популярността на този холистичен метод нарастна и на Запад. Най-често жените се обръщат към акупунктурата, за да увеличат шансовете си за забременяване. Това е така, защото малките игли, използвани по време на акупунктура за насочване на точките на налягане, помагат да се увеличи притока на кръв към репродуктивните органи, което може да подобри плодовитостта. Ако имате проблем със забременяването, тогава акупунктурата, в комбинация с инвитро оплождане, може да бъде много ефективна, защото помага да се създаде оптимална среда за растежа на бебето.

Акупунктурата е ефективна и за облекчаване на някои от неразположенията по време на бременността, ако се използва ефективно от лицензиран специалист. Бременността е вълнуващо и прекрасно време, но с многото физически и хормонални промени, които се случват, това може да бъде и време на дискомфорт. „Много бременни жени страдат от умора, гадене, болки в гърба и други състояния, което е нормално. Акупунктурата е нежен и ефективен начин за справяне с тези оплаквания, особено след като много лекарства не могат да се приемат през това време.

Билки и билкови препарати
С толкова много добавки на пазара, които твърдят, че са безопасни за бременни, е трудно да се разбере кои билкови лекарства всъщност са безвредни. Ето защо е важно да се консултирате с хомеопат, специализиран в пренаталната грижа.

Обикновено за ефективни и безопасни по време на бременност се считат мента и корен от джинджифил за облекчаване на сутрешното гадене; овес като източник на калций и магнезий, за успокояване.

Масаж
Пренаталната масажна терапия е друго холистично лечение, на което някои жени разчитат за облекчаване на напрежението, стреса и болките, които се появяват по време на бременност. Добрият специалист по пренатален масаж може да намали тревожността, симптомите на депресия, да облекчи болки в мускулите и ставите, и дори да повлияе за по-бързото и леко раждане.

Водете здравословен начин на живот
В допълнение към търсенето на холистични лечения, има много начини жените да водят естествен начин на живот по време на бременността си. Специалистите препоръчват да се храните с непреработени храни, да практикувате йога за бременни и да търсите хиропрактични лечения по време и след бременността. Силно ви съветваме да се придържате към препоръките на своите лекари, когато става въпрос за прием на пренатални витамини и други добавки, като омега-3, DHA, витамин D3 и допълнителен калций.
Бременността е чудесно време да се съобразите с естествените си ритми. Слушайте тялото си и не забравяйте, че бременността е благословия!

Желаем ви лека и щастлива бременност!