Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Понякога детето-Рак е невъзможно да разбере – какво иска, какво го  е обидило, какво е повлияло на настроението му. Това е така, защото то реагира остро на всичко, което го заобикаля,  много  е чувствително  към малки неща, които другите може просто да не забележат.

Ако не му се обърне достатъчно внимание на това дете, ако му се струва, че  не го харесват, то се гмурва в дълбока мъка, това е много болезнено за него. Детето рак не може да бъде игнорирано, човек не трябва да го отхвърля. Искрено е щастливо, когато е обичано, и забелязва, ако се отнасят към него без съчувствие и  разбиране . Освен това в никакъв случай човек не трябва да го  третира жестоко – сам оможе да се озлоби и да стане жестоко.

Трябва да знаете, че детето Рак има богато въображение, може да си представи какво не е имало, да излезе със собствената си обида, да скърби и да повярва в това. Затова основната грижа на родителите е да бъдат чувствителни, специално да го обграждат с положителни емоции, да му дават усещането, че е красиво, прекрасно обичано, да бъде търпеливи и нежни с него, а не да се уморяват да го правят истински щастливо
Той ще отговори със същото искрено чувство, ще даде на другите своя прекрасен смях – заразен и весел, ще излъчва топлина и радост, ще бъде мило и нежно. И с него ще стане лесно: то ще престане да бъде капризен, плахостта или негодуванието му ще  го напуснат, няма да откаже да се подчини.

Това дете е внимателно и грижовно, особено към тези, които са болни в семейството. То  е състрадателен, обича животните.
Детският рак, въпреки своята уязвимост, чувствителност, се стреми към независимост, то е склонен да контрастира начина си на мислене с общоприетия, има много свой собствен стил , индивидуален, не иска да се подчинява, да се поддава на нечие влияние, общо настроение. Подобно неподчинение на „тълпата“ го отличава от връстниците му и често може да го отдалечи от тях. Несигурно в себе си, то може да се почувства самотно в детския екип, трудно ще е в душата му и ще се  притеснява, че не е разбрано, защото мнението на другите означава много за него. Трудно се вкоренява в отбора.

Следователно той търси спокойствие, защита, любов в семейството. Той е особено привързано към майка си. Всичко, което се случва в къщата, го докосва, той се нуждае от спокойствие, хармония между членовете на семейството, трябва да види сигурно убежище в дома си. Дълбоко се притеснява от кавгите на възрастните и семейните неприятности, чувства дискомфорт в душата си, става несигурен, не чувства надеждна подкрепа в семейството си.

Успехът в училището на това дете е силно повлиян от личността на учителя, способността му да се интересува от своя предмет. Раците обичат историята, географията, литературата. Тяхното богато въображение помага живо да си представим и разберем случилото се преди векове, да сравним събитията, да ги слеем заедно. Прекрасната им памет им дава феноменална способност да помнят дати и факти за цял живот.
Самите те обичат да фантазират, да съставят приказки, да пишат поезия. Може да проявят голям интерес към фотографията, сцената, музиката, рисуването – с една дума, творчеството.

Не по-малко привлекателни за тях и работа в градината, градината. Те обичат земята, обичат природата, не са безразлични към съдбата си, те са ожесточени закрилници на природата, първите сред тези, които засаждат зеленина на училищните площи или чупят цветна леха на входа на къщата.
Детският рак е пестелив, той рано стига до решението сам да печели пари, ще си търси работа, където би имал такава възможност, дори без да е пълнолетен.

Родителите трябва да бъдат внимателни към здравословното състояние на децата от раци, особено за да гарантират, че нямат стомашни неразположения, да ги хранят само с прясна храна, да избягват консервирани храни и вредни за децата храни и да не ги преяждат. Трябва да се помни, че настроението на Раковите заболявания много зависи от тяхната навременна и здравословна диета.

Ивелина Рускова

астролог

0888 899 057