Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Бързата ви реакция ще помогне на детето ви по време на алергична реакция или пристъп. Ето няколко съвета за всеки родител на дете с установена алергия:

  1. Ако вашият лекар ви е предписал инжектор с епинефрин (с две устройства) за спешни случаи, уверете се, че той винаги е с вашето дете или с възрастен, който отговаря за вашето дете – в училище, на рожден ден, на почивка. Винаги трябва предварително да сте уточнили къде да съхранявате инжектора и как вашето дете може бързо да го получи, ако е необходимо.
  2. Познавайте признаците на сериозна реакция – като затруднено дишане, обрив, подуване, повръщане, коремна болка, диария и хрипове – и бъдете готови да действате бързо. Следвайте инструкциите, които ви е дал вашият лекар. Научете детето си и тези, които се грижат за него, да правят същото.
  3. Научете се да използвате инжектора с епинефрин. Има ли капачки за премахване? Кой край лежи върху кожата? Къде по тялото е мястото на инжектиране? Как държите спринцовката и освобождавате лекарството? Поискайте демонстрация в кабинета на вашия лекар. Посетете уеб сайта на производителя, за да получите подробни инструкции. Производителите също могат да доставят тренировъчна спринцовка, която не е заредена с епинефрин, така че можете да практикувате всички стъпки безопасно.
  4. Ако детето ви има реакция и се нуждае от инжектора с епинефрин, дайте го веднага. Накарайте някой да се обади на 112, докато поставяте инжекцията. Ако сте сами, обадете се на 112 след инжектирането или отидете в най -близкото спешно отделение възможно най -скоро. Вашето дете може да има втора вълна от симптоми. Вземете използваната спринцовка с епинефрин в болницата със себе си. Не забравяйте, че антихистамините не лекуват животозастрашаващи симптоми и не са заместител на епинефрин.
  5. Съхранявайте инжектора с епинефрин според указанията на производителя. Отбележете датата на изтичане и вземете нова, преди да изтече тази, която имате.