Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Златка Димитрова Димитрова е родена в град Бургас, зодия Телец. Работи като модел, тв водещ в Code Fashion TV. Майка е на прекрасно момче – Миро Недев на 4г.

Какви предизвикателства срещна по време на бременността и майчинството?

ЗД: Вълшебно време, но не и без предизвикателства. По време на бременността  жената започна да се променя, какво външно, така и вътрешно. Започнат неразположения, които за мен не бяха кой знае какво, вече в края на периода ми стана тежко, но това са най-хубавите 9 месеца! Бих ги изживяла отново! 

С какво те промени майчинството?

ЗД: Не бих казала, че майчинството променя личността – то изгражда такава. Докато преди просто сме съществували – работа, вкъщи, бар, сън, работа, вкъщи…. След раждането животът на майката добива смисъл. То ни кара да открием чувства и емоции, и черти от характера, които не сме предполагали, че имаме. Погледът над нещата от живота с очи на майка. Ставаме по-състрадателни, по-амбициозни, по-отговорни. Майчинството отключва човечността, стремежа да превърнем този свят в по-добро място за децата си!

На какво те научи твоето дете?

ЗД: Ооо, те са ни най-големите учители. Учат ни да сме търпеливи. Учат ни да мечтаем. Децата непрекъснато мечтаят за нещо. Някои искат да станат зъболекари, други полицаи. След много нереализирани мечти възрастните хора спират да мечтаят. Много от желанията ни могат да бъдат постигнати и да променят живота ни.

Разкрий ни своята тайна рецепта за успешно съчетаване на майчинството с професионалното развитие?

ЗД: Няма тайна, просто съм мега организирана. Така си правя деня, че за всичко ми стига времето-за детето, за дома ни, за работа, за моите близки. Просто график план. Е, някой път някои мои планове търпят промени, но всичко оправям бързо.

Как би довършила изречението: „Да бъдеш родител е…

ЗД: ОГРОМНА ОТГОВОРНОСТ!

Как протича един твой ден?

ЗД: Всеки мой ден минава различно, в зависимост от нещата, които имам да правя. Много съм ранобудна, пия сутрешното си кафе към 6:30, водя Миро на градина, спортувам и денят започна със задачите. Вечерта обичам задушевната обстановка- вечеря, вино…филм….малко скучна, но…😊

 Имате ли си ежедневни малки семейни ритуали?

ЗД: Не, нямаме такива. 😊 Но всеки ден сядаме заедно да вечеряме. 😊

 Как се забавлявате с детето/децата в почивните дни?

ЗД: Моят Миро е супер забавен, с него не мога да скучая. Има голямо чувство за хумор, много е артистичен. Той е като мама-вулкан от емоции. 😊 Играем много често с пушки и пистолети, строим лего, учи как да изписваме ченгелчета, учим се и на букви, цифри. Ако сме навън, ритаме топка, караме тротинетка, а лятото прекарваме по два месеца на Каваци, на каравана. Харесва ни къмпингарският живот. Така аз и сестра ми сме отраснали, сега и нашите деца. По цял ден на свобода, плаж, море…😊

Как си почиваш?

ЗД: Почти никога не си почивам, много съм дейна и не ме свърта на едно място, все нещо правя. 😊

Обожавам да пътувам, където и да е…и да слушам музика, това ми е почивката. Дори когато работя, пак си почивам 😊

Би ли споделила как поддържаш външния си вид?

ЗД: Поддържам фигурата си със спорт, той е част от моя живот от много малка. Не мога без спорт, кара ме да се чувствам себе си, зарежда ме и ме мотивира да бъда най-добрата версия на себе си. Също така спазвам и хранителен режим. Много е важно и какво похапвам 😊 Макар, че съм зодия телец, а типичното за тях е, че те са чревоугодници 😊, но воля! 😊

Едно малко предизвикателство: напиши ни рецепта за любимо ястие на твоето дете.

ЗД: Миро обожава пиле с ориз 😊 Пилешки пържолки и притеинови палачинки. 😊