Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Появата на малкия човек е най- прекрасното нещо, което може да се случи. Но с неговата поява някои неща, които са били важна част от ежедневие  ви остават на заден план. Никога няма да забравя колко убедена бях, че щенамирам време за вечерния си скин каре рутин, но дерма ролера ми вече 4 месеца събира прах в чекмеджето. Това са моите първи 8 неща, които престанах да правя след появата на моята принцеса.

Сънят 

Звучи като пълно клише, но наистина липсата на сън е нещото, за което бях подготвена, но се оказа, че няма как да с еподготвиш за това. Като типична нощна птица, която цял съзнателен живот си е лягала след 1-2 сутринта осъзнах, че заспиването на бебето в 9 по никакъв начин не ми помагаше, защото тя се будеше точно тогава, когато аз си лягах. Отне ми седмица, две на абсолютно безсъние и изтощение, докато се напасна към нейния режим. Смешното беше, че точно когато  успях да свикна с по- ранното лягане, тя почна да заспива по- късно и след 4 месеца аз съм си пак в моя си „нощен” режим. Просто тя се напасна към мен.

Дългите душове и ритуали за косата

Разбира се, че таткото помага, но той няма как да я кърми и успокои вместо мен, особено ако бебето се храни на поискване. Това искане понякога е през 1 час, че даже и по-малко когато е съвсем малко бебето. Винаги съм си взимала дълги, отпускащи душове и съм ползвала сто неща за косата си. Е, всичко това остана в миналото, като беше заменено от казармен тип къпане за 5 минути, дълбоко измиващ шампоан и хидратиращ балсам. Поне сега разбрах колко добре съм постъпила преди години, когато се подложих на лазерно обезкосмяване на цялото тяло. Това е нещо, за което не ми се налага да мисля изобщо и ме кара да се чувствам секси, а не като недоспал чубак.

Анти-ейдж козметика

Ползването на кремове с агресивни съставки оставих  веднага с появата на бебето, защото тя постоянно беше около лицето ми и ми се стори много неподходящо да се използват съставки като ретинол (който е доказано непрепоръчителен по време на кърмене), ниацимиди, пептиди и други. Всичко това замених с хидратиращо бебешко мляко за тяло, което слагам и около очите. За тонер използвам розова вода. В началото си мислех, че това е краят на моята красива кожа, но грешах. Пътя към добрата кожа е хидратацията. За 4 месеца не съм заприличала на съсухрена лелка, а повярвайте ми преди да родя асортиментът от кремове и серуми, които използвах беше огромен.

Дългият и чувстен секс

Че кой с дете има време за двучасов секс маратон?!? Ако има такъв моля да се свърже с мен и да сподели как се получава. Сексът след раждането е нещо много важно, което трябва да се случи. Защото в противен случеи с мъжа до вас се превръщате в квартиранти, които гледат общото си бебе. Дори желанието да го няма не се оставяйте на принципа, че това е само фаза. Апетитът идва с яденето- същото е и със секса. Ако не го правите дълго време просто няма да си върнете желанието. Аз забравих за дългия и чувстен секс преди раждането и преоткрих, че секса може да е топ и без да продължава 2 часа. Все пак важното е да го има редовно, а колко време ще продължи е просто подробност.

In Vino Veritas  

С риск да бъда обвинена в алкохолизъм аз много обичам виното- особено бялото. За мен всичко е по- хубаво с чаша вино. Храната има друг вкус, разговорите са по- приятни, денят завършва по- хубаво, секса е по- добър след чаша вино. Въобще виното е ключа към щастието. Е май наистина това е форма на алкохолизъм, но нека го наречем винолизъм.  Пробвах безалкохолни бели вина- мога да кажа, че това е най- гадното нещо, което небцето ми е опитвало и никога повече не бих си го причинила. В крайна сметка се примирих, че мога да си позволя една чаша вино след последното кърмене и то не всеки ден и това е. Не е  това, което искам, но е моето време с чаша бяло вино и хубава храна. Все пак щастлива майка- щастливо бебе.

Токчета

Ех тези обувки. .. инвестирала съм солидна сума средства, които тъжно събират прах в кутийте си под леглото. Не защото не ми стават или не са ми вече удобни, просто няма къде да ги нося-  за сега. Токчетата бяха заменени с модерни кецове, роклите с дънки, но важното е да се чувстваме удобно и добре. Все пак токчета и количка през деня са малко странна комбинация, не мислите ли…?

Скъпото ми бельо…

Винаги съм харесвала красивото бельо- особено сутиени. Като жена с малък бюст съм залагала на качествен сутиен, който да направи излюзията. При мен е като с токчетата- солидна сума беше инвестирана, но те няма да ми станат повече. След раждането освен няколкото см в повече на нежеланите места се сдобих и с чифт чисто нови гърди. Не ме разбирайте погрешно- ще жертвам всеки един красив сутиен, който имам само и само да се запазят и след кърмето. Все пак силикона е доста по- скъп, а аз съм супер доволна от новата си придобивка.

Нощните клубове

Това е нещо, за което избобщо не съжалявам. А и колкото по- голяма става моята принцеса, толкова по- лесно с таткото ще намираме време за излизане на вън (или поне така си мислим), така че това е нещо преходно. Гледането на бебе и излизането по дискотеки са абсолютни  оксиморони, защото едно излизане включва почти всички неща по- горе в списъка.

Не съм предполагала, че появата на мъничето ще означава да си променя толкова много начина на живот и това толкова много да ми хареса. Защото всичко е преходно- тя никога няма да е толкова мъничка и бих жертвала всичко, за да мога просто да я гушна късно през ноща и това да ми е напълно достатъчно. Наслаждавайте се на всеки миг сега, защото утре ще ви бъде заявено, че животът си е техен и ще правят каквото си искат….което всъщност е самата истина…

Автор: Катрин-Лили Михайлова