Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Легендарната рок група „СПРИНТ“ /Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев/ и обичани поп изпълнители обединяват концертите си в съвместно турне, посветено на Националната благотворителна кампания „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ 2021. МамаЗона е сред основните партньори в кампанията.

В концертите участват още поп изпълнителката Галя Георгиева, която е едно от лицата на кампанията и изпълнител на химна „Мечта за дете“, и емблематичния глас на БГ радио – Атанас Стоянов.

В концертите и в подкрепа на Каузата се присъединиха Драгомир Драганов, Богдан Томов, Георги Низамов и PR на годината 2020 – звездният Атанас Лазаров. Те ще бъдат специални гости в различните градове, които станаха домакини и част от инициативата.

Турнето стартира с четири концерта през месец август 2021 г., а именно:

20 август – Бобошево /открита сцена/

28 август – Поморие /НЦ „Просвета 1888“/

29 август – Бургас /Открита сцена „Охлюва/

30 август – Св. Влас /Амфитеатър „Арена“ – Диневи/ и ще продължи и през есента в други градове.

Събитията обединяват изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимата кауза, апелираща за повече деца, родени в България. Една от основните цели на кампания е да се популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“, които оказват подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми,  превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст и навременна информация за репродуктивното здраве на младите хора в България. Специален гост на събитията е председателя на Фондация „Мечта за дете“ и  инициатор на кампанията „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ – Ивелина Рускова, подкрепила над двадесет млади двойки с репродуктивни проблеми да станат родители.

Рок група „СПРИНТ“ ще зарадва своите почитатели с най-популярните си хитове, както и с песни от новия албум на групата „Галактика“.

Събитията се реализират с подкрепата на Министерство на културата – Програма за подкрепа на творчески проекти в областта на сценичните изкуства 2020 г., по проект „БЪДЕЩЕТО НЕ Е ИГРА НА ДОМИНО“ – разпространение на концерт-спектакъл на група „Спринт“ на „Студио Спринт Проджект“ и проект „ЗАКЛИНАНИЕ В ЧЕТИРИ СЕЗОНА – ТУК И СЕГА“, който представя и популяризира музикалният албум „Заклинание в четири сезона“.

Основни партньори в кампания „Роди Дете в България“ са медиен портал „МамаЗона“ и Pine Smart Bulgaria – умните пелени в помощ на всеки родител.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!