Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Тази пица е безглутенова, с ниско съдържание на въглехидрати и много засищаща.

Може да си я хапвате без никакви угризения!

А има възможност да направите няколко блата и вече изпечени, да ги замразите. Така, когато ви се дояде пица, само ще извадите от фризера , ще сложите любимите си топинги и ще запечете.

Съставки за 2-4 порции:

За блата:

700 г. Карфиол, настърган на ренде или минат през робот, за да стане на „ориз”

½  чаша ( 60 г.) настърган пармезан

1 яйце- разбито

1 ч.л. сухи подправки микс

Сол и пипер на вкус

За топинг за пица Маргарита:

1/3 чаша доматен сос Маринара

120 г. моцарела

Листа босилек

Метод:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Пуснете карфиоления ориз в микровълнова за 5 мин или ако нямате такава, загрейте карфиоления ориз в тиган за около 10 мин. Оставете да се охлади.

Преместете карфиола в тензух или кърпа и отцедете излишната вода.

Отцедения карфиол сложете в купа, добавете яйцето, подправките, Пармезана, сол и пипер.

Размесете с ръце, докато се образува „тесто”.

Вземете тава с хартия за печене.

От това количество оформете блат с ръце директно върху тавата с хартия.

Запечете за 25 мин. или докато получи приятен златист загар.

Ако сте решили да хапвате пица още сега, то намажете със сос, добавете топингите и запечете за още 10 мин.

За вас приготви: шеф Елена Петрелийска