Тази пица е безглутенова, с ниско съдържание на въглехидрати и много засищаща.
Може да си я хапвате без никакви угризения!
А има възможност да направите няколко блата и вече изпечени, да ги замразите. Така, когато ви се дояде пица, само ще извадите от фризера , ще сложите любимите си топинги и ще запечете.
Съставки за 2-4 порции:
За блата:
700 г. Карфиол, настърган на ренде или минат през робот, за да стане на „ориз”
½ чаша ( 60 г.) настърган пармезан
1 яйце- разбито
1 ч.л. сухи подправки микс
Сол и пипер на вкус
За топинг за пица Маргарита:
1/3 чаша доматен сос Маринара
120 г. моцарела
Листа босилек
Метод:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Пуснете карфиоления ориз в микровълнова за 5 мин или ако нямате такава, загрейте карфиоления ориз в тиган за около 10 мин. Оставете да се охлади.
Преместете карфиола в тензух или кърпа и отцедете излишната вода.
Отцедения карфиол сложете в купа, добавете яйцето, подправките, Пармезана, сол и пипер.
Размесете с ръце, докато се образува „тесто”.
Вземете тава с хартия за печене.
От това количество оформете блат с ръце директно върху тавата с хартия.
Запечете за 25 мин. или докато получи приятен златист загар.
Ако сте решили да хапвате пица още сега, то намажете със сос, добавете топингите и запечете за още 10 мин.
За вас приготви: шеф Елена Петрелийска