Анна Стефанова е родена в Чирпан, но живее от 16 години в София. Майка е на две момчета Александър и Симеон.
През 2017 година, 4 месеца след раждането на втория си син, става “Мисис България Европа”. Представила е страната и на конкурса “Мисис Европа” в Гибралтар, където се класира на трето място. Работи в телеком, но смята, че може да е и още по-дейна, защото „съм спортен тип и не се отказвам.“ Като малка дядо й я тласка към готвенето. Заедно са правили кекс, обичала е да сервира на родителите си.От три години прави шоколадови бонбони и вкусни сладкиши за близки и познати.
Анна Стефанова е един от емблематичните участници в MasterChef. Тя мечтае да има собствена сладкарница, а в същото време пише книги за деца. През месец май излезе и книгата й „Принцеса Анна“. Малко след това издава и малко издание за оцветяване за децата. През ноември излезе и новата й книга „Принцеса Анна и празничната торта“.
Какви предизвикателства срещна по време на бременността и майчинството?
АС: С първата си бременност нямах никакви проблеми освен, че повръщах до края. За съжаление не беше така с втората. Качих 35 кг, които трудно свалих след това, но успях за 4 месеца да възвърна формата си с режим.
С какво те промени майчинството?
АС: Майчинството променя живота по един много категоричен начин – нов човек се появява на света и той зависи изцяло от теб. И това, ако не е промяна!
На какво те научи твоето дете?
АС: Научих се на търпение. Научих се на спокойствие. Научих, че да прибираш непрекъснато едни и същи играчки може да бъде вид медитация.
Разкрий ни своята тайна рецепта за успешно съчетаване на майчинството с професионалното развитие?
АС: Стремя се да балансирам между работата и личния живот, така, че да имам достатъчно време за тях.
Как би довършила изречението: „Да бъдеш родител е…“
АС: Да си родител е най-хубавото нещо на света, но е и най-голямата отговорност.
Как протича един твой ден?
АС: Денят ми започва с чаша горещо кафе После обичайните задължения за всяка майка и разбира се работа.
Имате ли си ежедневни малки семейни ритуали?
АС: Обичаме да готвим заедно.
Как се забавлявате с детето/децата в почивните дни?
АС: Обичаме много разходките на различни места.
Как си почиваш?
АС: Аз не почивам…. Лятото на морето е най-добрият релакс.
Би ли споделила как поддържаш външния си вид?
АС: Няма да лъжа: с работа и разходки с любимите ми хора.
Едно малко предизвикателство: напиши ни рецепта за любимо ястие на твоето дете.
АС: Нямам как да избягам от този въпрос. Като майка, която прави шоколад, какъв мислите ще е отговорът..? 🙂
Шоколадови труфели с портокал
200 г. черен шоколад
100 мл. течна сметана
кората от един портокал
какао за овалване
Приготвяне:
* Шоколадът и сметаната се загряват на водна баня до разтапяне на шоколада
* Прибавя се към сместа настъргана кора от портокал.
* Купата се отмества от котлона, охлажда се за кратко и се прибира в хладилник за няколко часа, докато се стегне напълно.
* Взема се от сместа с лъжичка, овалва се топче между дланите и веднага се овалва в какаото.
* Готовите трюфели се прибират в хладилника да се стегнат.
Да ви е сладко!