Тази пилешка супа е лесна за приготвяне и ако я пасирате става и за консумиране от деца. Сгряваща и много вкусна, супата ще подсили имунитета и ще засити глада.
Ястието е подходящо, когато сме на по- лек режим на хранене- тоест с нея бързо бихме влезли във форма след раждане.
Съставки за 4 порции:
2 с.л. зехтин или друга подходяща мазнина
4 скилидки чесън, ситно нарязани
1 стрък праз, почистен и нарязан
4 моркова, почистени и нарязани на рингчета
3 пащърнака , обелени, почистени от сърцевината и нарязани
3 стръка селъри, почистени от конците и нарязани
½ глава лук, нарязана на ситно
1чаша вода
1 л. пилешки бульон
4 стръка мащерка
3 стръка магданоз нарязани на ситно
1 дафинов лист
2 пилешки гърди
Сол и пипер
Метод:
Загрейте мазнината в тенджера на котлона.
Добавете чесъна и праза, и сотирайте за около минута.
Добавете морковите, пащърнака, селърито и лука. Гответе за около 4-5 мин, като разбърквате често.
Добавете бульона и водата, а след това подправките, без магданоза, и двете пилешки гърди цели. Така те ще се пошират.
Оставете така за 20 минути, докато пилешките гърди се сготвят в бульона.
Извадете пилешките гърди от бульона и ги сложете върху кухненска дъска.
Вземете две вилици и разкъсайте гърдите, за да се получи „дърпано месо”.
Върнете накъсаното пиле вътре в тенджерата.
Нека поври още минута- две.
Махнете стръковете мащерка от супата, както и дафиновия лист.
Преди да сервирате, добавете магданоза.
Консумирайте веднага, докато е гореща.
Автор: шеф Елена Петрелийска