Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Тази пилешка супа е лесна за приготвяне и ако я пасирате става и за консумиране от деца. Сгряваща и много вкусна, супата ще подсили имунитета и ще засити глада.

Ястието е подходящо, когато сме на по- лек режим на хранене- тоест с нея бързо бихме влезли във форма след раждане.

Съставки за 4 порции:

2 с.л. зехтин или друга подходяща мазнина

4 скилидки чесън, ситно нарязани

1 стрък праз, почистен и нарязан

4 моркова, почистени и нарязани на рингчета

3 пащърнака , обелени, почистени от сърцевината и нарязани

3 стръка селъри, почистени от конците и нарязани

½ глава лук, нарязана на ситно

1чаша вода

1 л. пилешки бульон

4 стръка мащерка

3 стръка магданоз нарязани на ситно

1 дафинов лист

2 пилешки гърди

Сол и пипер

Метод:

Загрейте мазнината в тенджера на котлона.

Добавете чесъна и праза, и сотирайте за около минута.

Добавете морковите, пащърнака, селърито и лука. Гответе за около 4-5 мин, като разбърквате често.

Добавете бульона и водата, а след това  подправките, без магданоза, и двете пилешки гърди цели. Така те ще се пошират.

Оставете така за 20 минути, докато пилешките гърди се сготвят в бульона.

Извадете пилешките гърди от бульона и ги сложете върху кухненска дъска.

Вземете две вилици и разкъсайте гърдите, за да се получи „дърпано месо”.

Върнете накъсаното пиле вътре в тенджерата.

Нека поври още минута- две.

Махнете стръковете мащерка от супата, както и дафиновия лист.

Преди да сервирате, добавете магданоза.

Консумирайте веднага, докато е гореща.

Автор: шеф Елена Петрелийска