Необходими продукти за две порции:
1 голям батат, обелен, почистен и нарязан на едри кубчета
Гроздово олио
½ глава айсберг
1 шепа рукола
1 шепа бейби спанак
200 г. сварен предварително боб- може да ползваш и от буркан
120 г киноа, предварително сварена
За дресинга:
1с.л. ябълков оцет
Сока на ½ малък портокал
1 пълна чаена лъжица горчица
2 с.л. зехтин
Метод:
Загрейте фурната на 160 градуса.
Сложете хартия за печене в тавичка и наредете там нарязания батат. Посолете го и му сложете съвсем малко гроздово олио.
Разбъркайте добре и сложете тавата във фурната.
Оставете да се приготвят за около 30 мин. Трябва парченцата да са меки и с лек загар.
Докато се пекат оформете останалото.
Сложете в купа всички съставки за салатата. В малка купичка разбъркайте дресинга, докато стане хомогенна смес.
Овкусете продуктите в голямата купа с този дресинг- ако е необходимо овкусете допълнително. Сложете и печените сладки картофи отгоре.
Автор: шеф Елена Петрелийска