Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Необходими продукти за две порции:

1 голям батат, обелен, почистен и нарязан на едри кубчета

Гроздово олио

½ глава айсберг

1 шепа рукола

1 шепа бейби спанак

200 г. сварен предварително боб- може да ползваш и от буркан

120 г киноа, предварително сварена

За дресинга:

1с.л. ябълков оцет

Сока на ½ малък портокал

1 пълна чаена лъжица горчица

2 с.л. зехтин

Метод:

Загрейте фурната на 160 градуса.

Сложете хартия за печене в тавичка и наредете там нарязания батат. Посолете го и му сложете съвсем малко гроздово олио.

Разбъркайте добре и сложете тавата във фурната.

Оставете да се приготвят за около 30 мин. Трябва парченцата да са меки и с лек загар.

Докато се пекат оформете останалото.

Сложете в купа всички съставки за салатата. В малка купичка разбъркайте дресинга, докато стане хомогенна смес.

Овкусете продуктите в голямата купа с този дресинг- ако е необходимо овкусете допълнително. Сложете и печените сладки картофи отгоре.

Автор: шеф Елена Петрелийска