Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Няма дете , което да не обича бургери. Е, това предложение не е за съвсем малките деца, но пък ако се сервира на по- малки кюфтенца и детето вече е захранено с продуктите в рецептата, ястието става подходящо. С тази рецепта може да проявите изобретателност, като включите различни любими зеленчуци. 

Необходими продукти за 6-8 бургерчета

100 г киноа, предварително накисната и отцедена

250 мл. вода

3 шепи спанак, без стеблата и нарязан грубо

300 г замразен грах

2 яйца

75 г овесени ядки

50 г настърган Пармезан

2 с.л. сок от лимон

1 ч.л. сол

Гроздово олио за приготвяне на бургерите

За дресинги:

Подберете любимите висококачествени дресинги на вашите деца

За сервиране:

6-8 безгутенови питки или такива с квас, за бургери

Шайби домат

Листа свежа, хрупкава маруля

Метод:

За да приготвите „ кюфтетата” за бургерите, сварете киноата във водата, докато се свари напълно.

През това време сложете спанака в кухненски робот, заедно с граха и оставете да се смелят, докато заприличат почти на еднородна паста.

Разбъркайте яйцето в голяма купа и добавете вътре зелената зеленчукова смес.

Добавете и всички останали продукти, без мазнината.

Щом киноата се охлади леко, добавете и нея вътре в общата смес.

Разбъркайте. Оставете да стегне за около 15 мин.

През това време подгответе дресингите си- смесете ги и добавете някаква любима съставка- кисели краставички, каперси, маслини, сушени домати.

Оформете 6-8 бургера от цялата смес, по около 100 г. всяки.

Загрейте малко мазнина в тиган и сложете бургерите да се сготвят първо от едната страна, а след това и от другата за по няколко минути. Ще познаете, че са готови по приятния златист загар.

За да сглобите и сервирате бургерите, разрежете хлебчетата, намажете долната част на всяко с дресинга, който сами си изобретихте, сложете шайба домат, след това бургера, листо маруля, намажете вътрешната част на капачето на питката и захлупете.

Хапнете бургерите докато още са топли.