Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Първо, какво представляват стриите и защо ги имаме? Е, кожата обикновено е доста разтеглива, но когато тялото ни промени теглото си, това е предпоставка да се появят стрии, тъй като нормалното производство на колаген (протеинът, който изгражда тъканта в кожата) се нарушава. Поради промените в обема на тялото, естествената еластичност на кожата ви може да е недостатъчна, за да се адаптира към тези промени. Колагеновите и еластиновите влакна на дермата се разрушават, причинявайки появата на стрии. Но горе главата, това е напълно естествено! Повечето от нас ги имат, особено след бременност.

Разбира се, хубаво е да предотвратим появата на стрии и да се грижим пълноценно за кожата си както по време на бременността, така и абсолютно всеки ден (МАСЛОТО ПРОТИВ СТРИИ НЕ Е САМО ЗА БРЕМЕННОСТ, ЛИЧНО АЗ ГО ПОЛЗВАМ АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ДЕН, ВЪПРЕКИ ЧЕ БРЕМЕННОСТИТЕ МИ СЕ СЛУЧИХА ДОСТА ОТДАВНА). Първото нещо, което трябва да включите в рутината си, е масло против стрии или т.нар. бътър. Този продукт ще помогне на кожата ви да задържи влагата, позволявайки й да се разтегне, без да оставя белези под формата на стрии.

Къде първо се появяват стрии – по време на бременност, а и не само?

Обикновено се появяват на корема, горната част на бедрата, седалището и гърдите. Първият признак на стрии е сърбеж около зоната, където кожата става по-тънка и при промяна в теглото се разтяга и опъва.

Стриите могат да бъдат червеникави или бели. Червените показват, че под кожата ви има кръвоносни съдове и ако се хидратират, петната могат да избледнеят доста бързо. Ако вашите стрии са бели, това означава, че кръвоносните съдове са се стеснили, което затруднява избледняването им.

Ето защо всичко започва с добра (редовна) хидратация. Няма вълшебни бързи лечения за премахване на стрии, те изискват рутина (да, този път трябва да се придържате към нея;) ), за да предотвратите и поддържате кожата си добре подхранена със суперхранителни масла.

Следвайте тази рутина, за да предотвратите и заличите появилите се стрии:

Хидратирайте много: Препоръчваме да използвате нашето масло против стрии Mama Derm. Всеки ден, няколко пъти дневно. Нежната консистенция на продукта дарява мекота и кадифена нежност на кожата, оставяйки я хидратирана и щедро подхранена. Растителните масла са напълно натурални и за разлика от конвенционалните кремове, те могат да проникнат до най-дълбоките слоеве на нашата дерма, осигурявайки максимална хидратация.

Масажирайте редовно, когато нанасяте маслото: Кръговите масажи увеличават кръвообращението и това ще запази стриите ни червени за по-дълго (това е добре да го запомните!), което ще улесни тяхното избледняване.

Ексфолиране: За да сте сигурни, че нашите масла и кремове проникват дълбоко в кожата, не забравяйте да ексфолирате корема, ханша, бедрата и гърдите си поне веднъж седмично. Дълбоката (но нежна) ексфолиация премахва сухите и мъртви кожни клетки, които пречат на прекрасните масла, които нанасяме, да поддържат кожата ни влажна и хидратирана. Освен това, като ексфолирате, вие насърчавате растежа на нови кожни клетки и това може да помогне да запазим най-застрашените ни зони без стрии.

Пийте много вода: Не само по време на бременност, но винаги, изглежда очевидно, но поддържането на кожата ни хидратирана отвътре е също толкова важно, колкото и отвън. Един трик, за да не се уморите да пиете вода, е да добавите нещо приятно и освежаващо към нея, като лимон, краставица или магданоз.

Автор: Надя Станоева