Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Децата близнаци се характеризират с непрекъснато движение. Детето е подвижно, дружелюбно, любопитно. Любопитството му е толкова развито, че винаги бяга нанякъде, непостоянно е в желанията си, главата му е пълна с идеи. Монотонността го потиска.
За да може детето да се развива правилно, за него да се интересува, за него неуморно трябва да измисля различни дейности, вълнуващи игри. Любопитно дете с разнообразни интереси, той чете всичко, което идва под ръката му.


Да направи няколко неща за него е нормално състояние. Той има невероятна способност бързо да превключва от една сфера към друга.
В училище той постига добри успехи, но не по всички предмети, а само в тези, които му се дават без много усилия. Той не може да даде всичко възможно в учението, затова има повърхностни познания. Той е способен   и има добра памет,  способност да се ориентира свободно в знания, придобити не само в училище, но и от други източници (книги, телевизия, разговори с родители, приятели). Той има добри хуманитарни способности. Той бързо може да се научи да чете; есетата лесно му се дават.
Детето е лесно възбудимо. Емоционалната депресия може да възникне, ако думата „не е позволено“  се използва често в речника на родителите.
Той има много приятели. Но ако станат безинтересни за него, той ще се раздели с тях без съжаление и притеснение.
Близнаци-дете обича реда във всичко, но не обича да го възстановява. Получава добри навици лесно, но също толкова лесно ги губи. Той не знае как да слуша никого, прекъсва се, дразни се, не може да завърши мисълта, защото бързо схваща всичко и не иска да задълбава в детайлите.
За него е много трудно да се научи на точност, търпение, постоянство. Затова родителите трябва всеки ден да контролират детето си и ненатрапчиво да насаждат в него тези черти на характера. Родителите трябва да помнят, че дърпането на детето за някй  дреболии може да доведе до нервно изтощение.
За да успеете да отгледате дете, е необходимо правилно да се организира неговата почивка. За целта му трябват разходки на чист въздух, спорт, спокоен сън. Дихателната гимнастика е много полезна за него, тъй като респираторните заболявания са бич за Близнаците.

Обожава да пътува, да бъде на различни места, да приключенства и да търси и опознава света .

Ивелина Рускова

астролог

0888 899 057