Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Бременността е едно от най-прекрасните и вълнуващи изживявания за всяка жена. Период на очакване, трепет и много промени в женския организъм. Но и време на по-голяма отговорност и осъзнатост към собственото здраве на майката и нейното бебе.

Как да поддържаме здравословен хранителен режим? Нашият съвет е: свежа, разнообразна храна, леки физически натоварвания, приятни разходки и спокоен сън. И допълнителна грижа и подсигуряване на хранителния статус с мултивитами за бременни!

Вие сте бременна (или планирате бременност) и не сте сигурни дали и защо е полезно да приемате мултивитаминна добавка?

Ето десет причини ЗА и в подкрепа на специализираната хранителна грижа е този период.

Да разберете, че сте бременна, е невероятно вълнуващ момент, който носи със себе си цял нов свят от въпроси. Какво трябва да ям? Какво *не* трябва да ям? А къде се продават най-добрите дънки за бременни?!

Един въпрос, който може да имате, е каква витаминна добавка да изберете преди и по време на бременност, особено когато препоръките, които получавате могат да бъдат доста объркващи.

Гамата Pregnacare включва продукти преди, по време и след бременност. Ето десет неща, които ви съветваме да обмислите преди приема на специализирана добавка за бременност:

1. Включва витамин В

Приемът на комбинирани мултивитамини за бременни може да помогне за поддържане на здравословна, добре балансирана диета, за да сте сигурни, че давате на тялото си всички хранителни вещества, от които се нуждае в този решаващ момент, когато се опитвате да забременеете. Ако обмисляте да заченете, знаете ли, че може да имате ниско ниво на витамин В, ако сте приемали противозачатъчни хапчета дълго време? И като много хора може да нямате най-балансираната диета преди бременността, особено ако работите упорито и често си лягате твърде късно.

2. Включва Фолиева киселина

Ниският статус на фолиева киселина на бъдещата майка е рисков фактор за развитието на дефекти на невралната тръба (NTDs), като спина бифида. Ето защо фолиевата киселина се препоръчва да бъде приемана поне три месеца преди започване на опитите за зачеване и през първите три месеца от бременността за предотвратяване на тези нежелани състояния. Pregnacare съдържат 400 μg фолиевата киселина, която също допринася и за растежа на майчината тъкан по време на бременност. Препоръчва се витамин B12 да се комбинира с приема на фолиева киселина по това време, за да може тя да се усвои пълноценно от организма.

3. Нужното ниво на витамин D

Препоръчителното ниво от 10μg витамин D (като витамин D3) е включен в мултивитамините Pregnacare. Слънчевият витамин е важен за нервната, имунната и мускулната система, за здравето на костите и зъбите, поддържа нивата на калций и фосфор в кръвта. Неговата роля е толкова значима, че учените вече не го смятат само за витамин, а и за прохормон.

4. Желязо, Йод и Цинк

Най-накрая тестът е положителен? Поздравления! Сега е време да помислите по-сериозно за доброто си здраве! Комбинираната добавка специално за бременни, като Pregnacare, съдържа важни хранителни вещества за поддържане на цялостния тонус на организма, включително желязо- за намаляване на умората и отпадналостта, йод- за нормалното когнитивно развитие и цинк- за нормалното репродуктивно здраве.

5. Избягвайте витамин А

Наличието на големи количества витамин А може да навреди на нероденото бебе. Така че, ако сте бременна или мислите да имате бебе, не яжте черен дроб или чернодробни продукти, като пастет, защото те са с много високо съдържание на витамин А. Избягвайте и мултивитаминни добавки, които може да съдържат витамин А. Продуктите от гамата Pregnacare са специализирани добавки за бременни и не съдържат витамин А. Вместо това съдържат умерено ниво на бетакаротин. Бетакаротинът се преобразува във витамин А естествено от тялото, както е необходимо, той е безопасен и подходящ по време на  бременност.

6. Важните Омега 3 с DHA

Помислете и за допълнителен прием на Омега-3 с DHA, особено важни по време на бременност, защото тези незаменими мастни киселини допринасят за нормалното развитие на мозъка и очите на плода (Омега 3 капсули са включени в нашите продукти Pregnacare Плюс и Pregnacare Макс).

7. Осигурете си адекватен хранителен прием

Страдате от ужасно сутрешно гадене през първия триместър или установявате, че всяка храна ви кара да искате да избягате крещейки от кухнята? Приемът на добавка за бременни ще помогне да запазите пълноценен хранителния режим, когато може да е малко трудно да поддържате балансирана диета и може да изпитвате отвращение към определени здравословни храни или неистов копнеж за така нездравословния junk food.

8. Една таблетка съдържа всичко необходимо

Pregnacare комбинира важните хранителни вещества в една таблетка с внимателно балансирани нива, включително фолиева киселина, витамин D и B12 и няма нужда да приемате няколко таблетки наведнъж. Бъдете сигурни, че получавате безопасни и препоръчителни нива на микро и макро нутриенти необходими по време на бременността.

9. Не харесвате таблетки или е трудно да ги преглътнете?

Когато дори мисълта за прием на таблетка е невъзможна, Витабиотикс ви предлага Сироп и Таблетки за дъвчене. Pregnacare Гамис е идеалното решение в 2 меки дъвчащи таблетки- в офиса, на път, скоро и на плажа, бъдете уверени, че Вие и бебчо получавате най-добрата грижа!

10. Цена

Pregnacare е гама добавки, в която всеки може да открие подходящия продукт и като цена. Всеки продукт може да се приема през цялата бременност в зависимост от нуждите, препоръките на наблюдаващия лекар и предпочитанията на бъдещата мама.

Категории: Бременност