Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Радостта от майчинството е несравнима. Да държиш собствена рожба в ръцете си след 9-месечно пътуване е усещане, което не може да се опише. Но това, за което често не говорим, е колко стресиращо може да бъде всичко това. Да знаете какво да правите и как да се грижите за новородено може да бъде трудно за много майки. Ние сме тук, за да ви улесним!

Важни продукти за новородено бебе, от които се нуждае всяка нова майка

Има няколко основни неща, от които всяко новородено бебе се нуждае, за да бъде здраво, спокойно и щастливо. В случай, че се чудите откъде да започнете, имаме кратък списък с бебешки артикули, от които ще се нуждаете, за да се грижите за малкото си бебе. Това са основни неща, които ще ви бъдат полезни през целия период на грижи за бебето, така че прочетете и не се колебайте да запазите списъка!

1. Бебешко олио

Масажирането на бебето с бебешко олио е нещо, което се предава от поколение на поколение – майките ни го направиха на нас, а нашите баби са го правили на родителите ни! Процесът на масажиране на вашето бебе е от решаващо значение, тъй като помага да се запази чувствителната му кожа мека и добре хидратирана. Масажът помага и на мускулите, като подобрява физическия им растеж. Не правете компромиси с бебешкото олио (бътър) и масажите; това ще бъде чудесен свързващ момент за вас и бебето, които ще се превърне в очакван ритуал и за двама ви!

2. Бебешки мокри кърпички

Много е важно какви мокри кърпички ще изберете за чувствителната кожа на вашето бебе. Бебешките кърпички са предназначени за меката, еластична кожа на вашето мъниче – те помагат за поддържането на чистотата на кожата. Тези кърпички ще ви трябват по време на смяна на пелените и особено в моментите, когато пътувате или сте навън. Изборът на меки бебешки кърпички, които нямат силен аромат, е най-добрият вариант за вашето бебе.

3. Пелени

Има 3 неща, които бебето ви ще прави най-често – да яде, да спи и да пълни пелените! Качествените пелени са важни за здравето и комфорта на вашето бебе, защото лошата пелена може да образува влага и да причини обрив и подсичане в зоната под нея. Когато търсите памперси, уверете се, че притежават тези важни качества – колко могат да поемат, колко са меки и колко плътно прилягат. Материалът им трябва да е мек и дишащ, което ще осигури на вашето бебе комфорт, докато играе или спи.

4. Бебешки продукти за грижа за кожата

Кожата на вашето мъниче се нуждае от изключителни грижи и любов, а това не подлежи на компромис! Изборът на подходящите продукти за грижа за кожата на вашето бебе – бебешки шампоан, сапун, лосион или олио за тяло, крем за зоната под пелените – е много важен. Не забравяйте, че продуктите за грижа за кожата на вашето бебе трябва да бъдат:

  • Дерматологично тествани
  • Хипоалергични
  • Одобрени за ползване от педиатри
  • Нежни за кожата на вашето бебе
  • Без синтетични съставки

Уверете се, че продуктите, които използвате, не изсушават кожата на бебето, тъй като това може да доведе до проблеми.

5. Бебешки термометър за баня

Времето за къпане на бебето може да е време за свързване на мама и бебе! Температурата на водата за банята на вашето бебе трябва да бъде благоприятна, за да може то да се забавлява и да очаква с нетърпение времето за къпане – студената вода може да направи вашето бебе податливо на болести, докато горещата вода може да изгори нежната му кожа. За да сте сигурни, че водата за къпане винаги е с правилната температура, дръжте бебешкия термометър под ръка. Не забравяйте, че температурата на водата за къпане на бебето трябва да бъде между 37 и 38 градуса по Целзий.

6. Бебешка пелена

Когато говорим за грижа за бебето, не можем да забравим памучните пелени! За максимален комфорт на бебето, изберете удобна, мека пелена за повиване, която е лека върху кожата и не позволява на бебето да прегрее. Можете също така да ползвате пелената веднага след къпане на бебето, като по този начин го предпазвате от настиване. Не забравяйте в този случай обаче да не държите бебето дълго в тази пелена, а да го завиете със суха такава!

7. Високо столче

Това ще ви бъде полезно малко по-късно, но въпреки това е важна покупка! Високият стол може да е чудесен за вашето бебе, докато расте и се научава да държи нещата с пръсти, което включва храната и приборите за хранене. Високите столчета се предлагат с няколко функции като регулируема височина, опции за накланяне, регулируема опора за крака и т.н., така че имате богат избор! Уверете се, че сте проверили колко здраво и стабилно е столчето, както и материята на облегалката. Важно е бебето да се чувства удобно и комфортно в него.

8. Удобна количка

Всяко бебе обича дългите разходки на чист въздух и изборът на правилната количка може да направи това преживяване още по-приятно както за бебето, така и за вас! Ето важните неща при избора на количка: качествено покривало, което покрива и предпазва вашето бебе от слънчева светлина; има достатъчно място и осигурява предпазен колан за предотвратяване на инциденти; изработена е от качествени естествени материи, които не запаряват; лека и маневрена, но стабилна конструкция, която лесно се сгъва и се побира в багажника на колата. Внимавайте да не вземете количка, която не е направена от абсорбиращ топлината материал, тъй като това може да доведе до дискомфорт на вашето бебе.

9. Леки, памучни дрехи

Не се запасявайте с голям брой бебешки дрехи. Да, знаем колко изкушаващи са разкошните модели за мъничета, които пазарът предлага, но имайте предвид две неща: първо, бебето расте изключително бързо и вероятността на не успеете да му облечете и половината от закупените дрешки, преди да му омалеят, е голяма. Второ, след раждането всички нетърпеливи да видят наследника ви приятели и роднини ще ви подаряват дрешки. Така че добре е да закупите няколко бодита, блузки, ританки или панталонки, шапчица и чорапки, без да прекалявате.

И така, това беше нашият списък с основни неща за бебето, които всяка майка трябва да си осигури. Снабдяването с тези бебешки артикули ще ви спаси от излишен стрес, тъй като те ще ви бъдат верни спътници дълго време, докато бебето ви расте!