Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки
Снимка: Личен архив

Илияна Илиева е Мениджър в международна компания. С повече от 15 години опит в продажбите, като през последните 3-4 години се занимава с организацията на корпоративни събития и бизнес издания за компанията, в която работи ICAP Bulgaria. Има син Александър на 7 години.

Какви предизвикателства срещна по време на бременността и майчинството?

Илияна: Като цяло бременността ми бе лека, като изключим малък проблем в началото, който наложи работа от дома. Храних се нормално и се стараех да мисля положително за всичко, което предстои. Майчинството за мен бе мечта и очаквах детето си с нетърпение.

С какво те промени майчинството?

Илияна: С нищо не се промених, останах си същата активна и усмихната жена. За щастие и фигурата ми не се промени.

На какво те научи твоете дете?

Илияна: Най-вече на повече търпение и разбиране нуждите на околните.

Снимка: Личен архив

Разкрий ни твоята тайна  рецепта за успешно съчетаване на майчинството с професионалното развитие.

Илияна: Отделих първите две години за моя син и смятам, че постъпих добре, защото се опознахме. Аз съм изключително организиран и динамичен човек и майчинството по никакъв начин не ми е пречило да изпълнявам съвестно професионалните си задължения. За щастие и родителите ми са били винаги на разположение да ни помагат, когато работата изисква закъснение и повече отдаденост. Смятам, че една майка, трябва да бъде и реализирана в професията си жена, за да е истински щастлива.

Как би довършила изречението “Да бъдеш родител е…”

Илияна: “…призвание и отговорност”.

Как протича един твой ден?

Илияна: Ставане в 7.00, закуска, оставяне на детето в градината, потегляне към офиса, където съм от 9.00 до 18.00 часа. После пазаруване и към 19.30 съм у дома за приготвяне на вечеря и разказ на кой как е минал денят.

Имате ли си ежедневни малки семейни ритуали?

Илияна: С детето всяка вечер преди сън четем книжка, ако му откажа, плаче и не иска да заспива.

Как се забавлявате с детето в почивните дни?

Илияна: Обожаваме да пътуваме, както из България, така и в чужбина. Посещаваме местни забележителности и зоологически градини. Гледам да сме навън и да спортуваме, ако е възможно.

Снимка: Личен архив

Как си почиваш?

Илияна: Не ми остава време за почивка, но се зареждам много от нашите пътувания.

Би ли споделила как поддържаш външния си вид?

Илияна: За щастие успявам да открадна от време на време моменти за масаж и някоя козметична процедура. Все пак на 44 години, колкото и добър ген да имам си трябват и специални грижи.

Снимки: Личен архив

Едно малко предизвикателство: напиши ни любимото ястие на твоето дете 🙂

Илияна: Моето дете обича мусака, спанак с ориз, кюфтета и пържени картофи. Не е фен на сладкото, само от време на време.