Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Телецът е много независимо дете. Той не търпи принуда, заповеди, никакво насилие над себе си и, като се съпротивлява, става ядосан и неконтролируем. Може да се “вземе” с нежно, меко докосване. Тогава то се стопява и всички   капризите и съпротивата му си отивта веднага.
Любовта на близките е това, от което малкият Телец се нуждае най-много. Окуражен от нея, той преодолява присъщата си нерешителност. Любовта обаче го лишава от подозрението, че „не е нужен на никого“.
Всъщност на това дете рядко се гледа като на агресивно – само в моменти, когато е принуден да направи нещо против волята си. Обикновено това е тихо и спокойно дете. То не се бие, не крещи, не играе свади – и гледа надолу към онези, които правят това. В детски екип той първоначално може да изглежда като “черна овца”, без да участва в общи трикове. Но неговото старание, желание за справедливост, честно приятелство, здрав разум по-късно ще го направят лидер.
Телец-дете е концентрирано, усърдно учи, точен. Но това е бавно, трудно е да премине от един вид дейност към друг и понякога изоставате от другите  заради това. Въпреки това постоянството и добрата му памет му помагат да се справи с това. И родителите, и учителите трябва да знаят, че на това дете трябва да му се дава време да мисли, да не го разсейват, да не му се натрапва нищо, да не се  принуждава набързо и по този начин да не създават стресови ситуации, поради което може да загуби увереност.
Малкият Телец е любител на природата и работи на земята, той е чудесен помощник в градината , той има златни ръце, обича да прави тезси дейсности и ние трябва да му дадем възможност да осъзнае тези свои склонности.

В същото време човек не трябва да забравя за духовното си развитие. Добре ще бъде ако   родителите му четат книги, дори когато той вече знае как да говори.


Телец-момиче няма да носят момчешки дрехи и да възприемат маниерите си от момчета. Винаги се чувства като жена, подражава на майка си във всичко, обича да се облича, има вроден вкус и усещане за красота. Момче от Телец от млада възраст се държи като мъж. При децата от този знак е силен ангажимент за подчертаване на пола.
От детството Телецът знае много за храната. Освен това масата трябва да бъде красиво подредена, ястията трябва да миришат добре и да бъдат вкусни.
Тези деца обичат да пеят, имат добри гласове. Те също са музикални. Родителите трябва да знаят за това и да ги изпращат в музикални клубове, училища и в хора. Дори и техният Телец да не избере професията музикант или певец в бъдеще, такова обучение ще им бъде полезно така или иначе, защото за Телец на всяка възраст музиката и пеенето означават много, те повишават жизнеността им, дават им релакс, радост и усещане за щастие.
Децата от Телец страдат главно от настинки.

Слабите им страни са ушите и гърлото. По принцип това не са болезнени деца, особено ако са закалени. За да няма проблеми, когато станат възрастни, децата от Телец трябва да се движат повече, да бъдат на чист въздух, да спортуват. В същото време трябва да се гарантира, че те не преуморяват и не претоварват гърба.

Ивелина Рускова

астролог

0888 899 057