Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Необходими продукти:

100 грама сурово кашу,

100 грама сурови лешници,

7 пресни фурми,

Разтопено кокосово и какаово масло по 30 мл от всяко,

1 пак. ванилия,

2 с.л. какао на прах,

2 с.л. рожков на прах

Декорация – за овалване на топчетата можете да използвате кокосови стърготини, натрошени ядки, шоколад.

Начин на приготвяне:

Блендирайте ядките до получаване на брашно. Добавете постепенно фурмите. След това разтопените масла и ванилия. Накрая добавяме какаото и рожков. Блендира се до хомогенна и гладка текстура – като лепкаво тесто. След което оформяме равномерни топчици. Оставяме в хладилник за около час, за да се втвърди сместа. През това време подготвяме желаната украса, в която овалваме топчетата. Необходимо е да останат след това отново 2 часа в хладилник.