Необходими продукти:
100 грама сурово кашу,
100 грама сурови лешници,
7 пресни фурми,
Разтопено кокосово и какаово масло по 30 мл от всяко,
1 пак. ванилия,
2 с.л. какао на прах,
2 с.л. рожков на прах
Декорация – за овалване на топчетата можете да използвате кокосови стърготини, натрошени ядки, шоколад.
Начин на приготвяне:
Блендирайте ядките до получаване на брашно. Добавете постепенно фурмите. След това разтопените масла и ванилия. Накрая добавяме какаото и рожков. Блендира се до хомогенна и гладка текстура – като лепкаво тесто. След което оформяме равномерни топчици. Оставяме в хладилник за около час, за да се втвърди сместа. През това време подготвяме желаната украса, в която овалваме топчетата. Необходимо е да останат след това отново 2 часа в хладилник.