Харесвам тази супа, защото лека, но засищаща. Може да се консумира и от най- малките. Лесна е за приготвяне и може да се съхранява поне няколко дни в хладилник. Ако се консумира няколко дни, може да я разнообразявате, като я поднасяте с различни топинги- крутони, билково песто, сирене, запечени ядки и други- така, все едно поднасяте различна супа всеки ден.
За приблизително 6-8 порции
Необходими продукти:
2 глави фенел- нарязани на едри парчета
3 картофа, средно големи- обелени и нарязани на едри парчета
1 глава лук- обелена и нарязана на едри парчета
2 скилидки чесън- обелени и нарязани на парченца
1 ½ л. зеленчуков бульон ( количеството зависи от гъстотата , която желаете , на супата)
1/2 ч.л. куркума
1 с.л. кокосово масло/ гхи / гроздова мазнина
Сол на вкус
2- 3 щипки бял пипер
Метод:
В дълбока тенджера сложете мазнината и загрейте на котлона.
Добавете всички зеленчуци и разбъркайте
Посолете и добавете куркумата и пипера.
Разбъркайте. Задушете за няколко минути.
Налейте бульона. Оставете да заври.
След като заври, намалете котлона и оставете всички продукти да се сварят и да омекнат.
Пасирайте супата, най- добре в блендер, но може и с пасатор.
Поднесете с топинга, който вие искате.