Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Харесвам тази супа, защото лека, но засищаща. Може да се консумира и от най- малките. Лесна е за приготвяне и може да се съхранява поне няколко дни в хладилник. Ако се консумира няколко дни, може да я разнообразявате, като я поднасяте с различни топинги- крутони, билково песто, сирене, запечени ядки и други- така, все едно поднасяте различна супа всеки ден.

За приблизително 6-8 порции

Необходими продукти:

2 глави фенел- нарязани на едри парчета

3 картофа, средно големи- обелени и нарязани на едри парчета

1 глава лук- обелена и нарязана на едри парчета

2 скилидки чесън- обелени и нарязани на парченца

1 ½ л. зеленчуков бульон ( количеството зависи от  гъстотата , която желаете , на супата)

1/2 ч.л. куркума

1 с.л. кокосово масло/ гхи / гроздова мазнина

Сол на вкус

2- 3 щипки бял пипер

Метод:

В дълбока тенджера сложете мазнината и загрейте на котлона.

Добавете всички зеленчуци и разбъркайте

Посолете и добавете куркумата и пипера.

Разбъркайте. Задушете за няколко минути.

Налейте бульона. Оставете да заври.

След като заври, намалете котлона и оставете всички продукти да се сварят и да омекнат.

Пасирайте супата, най- добре в блендер, но може и с пасатор.

Поднесете с топинга, който вие искате.