Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Смятате, че имате железни нерви? Каква заблуда! Явно все още нямате деца, или ако имате, те са така наречените невиждани и рядко откриваеми бебета еднорози.
Нали сте чували легендата за тях: послушни, тихи, нежни, мили, разбрани. За тях важи изразът “където ги оставиш, там и ги намираш“. Е, митовете и легендите са хубаво нещо, все пак така са се предавали хиляди истории от миналото. Та вие сте на средна възраст и имате едно прекрасно малко съкровище, пък и на каквато и възраст да сте, все ще ви „вземе тока“, така че в тази игра възрастова граница няма.
Вашето съкровище е малко, сладко и прекрасно, с една спокойна и блага усмивка, леко загатваща за безгрижно ангелче без крила, но докато спи.

В тази статия искам да ви разкрия моята тайна за справяне с такива не много извънредни ситуации, но с нейна помощ ще съхраните вашата психика и нерна система.
Има една техника, благодарение на която можете да замествате дадена мисъл с друга, но за целта трябва да го направите съвсем осъзнато. Това е велика техника, която в доста книги е описана като определено ниво на осъзнатост. Все едно сте застанали отстрани и наблюдавате себе си. Това вече ви дава свободата да се променяте и когато тази мисъл и емоция мине през вас, можете да я замените и да промените усещането. Ще ви дам малко пояснение как постъпих аз. Вътрешно си казах: “чакай малко, спри за секунда. Какво става, това те натоварва, промени го!” Хммм, но с какво да го промениш, Ами например, че даваш най доброто на което си способна!

Това ви е напълно достатъчно. Да, бебето се събужда през час и се чувствате изтощени на моменти, но просто гушнете бебчето и се отпуснете, защото наистина всичко ще бъде наред. Повярвайте ми, животът е кратък, това са моменти, които няма да се върнат. Сега се случва всичко. Бъдете тук и сега и се обичайте.

Автор: Дени Филева

Мама във форма