Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки
изображение: Vita34

Скъпи бъдещи родители,

При раждането можете да вземете превантивни мерки за Вашето дете чрез съхраняване на стволовите клетки от пъпната връв. Пъпната връв е много специален и достъпен източник на стволови клетки. Никога повече те няма да бъдат толкова многобройни, млади и здрави, колкото са по време на раждането. Ценните клетки се събират без риск, напълно безболезнено за майката и детето, непосредствено след прерязването на пъпната връв. VITA 34 е вашият надежден партньор. Съхраняват стволови клетки от пъпна връв от 1997 г., 25 години успешен опит. Следователно това ги прави най-опитната и най-голяма банка за стволови клетки в Европа, нареждат сред първите лидери в света на най- големите и влиятелни банки за стволови клетки, като се отнасят с индивидуална грижа към всяко семейство.

От една стволова клетка се развива цялото човешко тяло – оплодената яйцеклетка. Чрез възпроизвеждане и диференциране, тя образува над 200 различни типа клетки – кръвни, мускулни, нервни клетки. Дори и след раждането, стволовите клетки ни карат да растем още повече. Те контролират възстановяването от наранявания и заболявания, чрез тях телата ни са способни да се регенерират през целия ни живот. Въпреки това, стволовите клетки са склонни да се делят все по-малко и по-малко с напредването на възрастта. Смята се, че срокът на съхранение на стволови клетки е неограничен. Причината е, че метаболитните процеси вътре в клетката напълно спират при температура под -130°C. Учени от Института за биомедицина Фраунхофер приемат, че стволовите клетки могат да се съхраняват в продължение на векове. Vita 34 предоставят на семействата уникална 50 – годишна финансова застраховка на пробата за дългосрочно спокойствие за семействата.

Изображение: Vita34

С Vita 34 получавате най-висок клас услуги. Транспорт със специален куриер, лицензиран за медицински проби. Съхранието на пробите става в крио сакове, разработени специално за тази цел, под компютърен контрол, при приблизително  -180 до – 196 °C. Vita 34 гарантира надеждното дълготрайно съхранение, така че стволовите клетки да са на разположение, когато е необходимо, в най-добро качество дори след години, спазвайки всички стандарти за качество и изисквания за безопасност, тъй като притежават най- високата степен на международна акредитация – GMP, FACT Net Cord, AABB, CBA и др. Технологичното лидерство на Vita34, което осигурява уникален достъп до три технологии за обработка и патент за кръвния сак за максимално вземане, са гаранцията за високи резултати и запазване на пълния потенциал на пробата ви. Vita34 притежават 12 лаборатории и присъствие в 32 държави, българските семейства вече са част от голямото семейство на Vita34, съхраняват стволовите си клетки в Германия. Ако посетите Лайпциг, ще Ви предоставят възможност да погледнете „зад кулисите“ на тяхната уникална, първата в света стъклена лаборатория и да проследите процеса по съхранение на живот.

Стволовите клетки се използват за лечение на сериозни заболявания през последните 70 години. Още през 1988 г. aмерикански и френски лекари доказват използването на хемопоетични стволови клетки от пъпна връв. Стволовите клетки от кръвта от пъпна връв, се прилага както алогенно на друг пациент, така и автоложно – на същия пациент. Първото документирано приложение е било при пациент (момче) с анемия. От тогава, кръвта от пъпната връв е преливана повече от 40000 пъти, за лечение на около 100 индикации (левкемии, миелом, лимфом, миелодиспластични синдроми, анемии…), които са приети за стандартна терапия. В допълнение към кръвта от пъпната връв, самата пъпна връв има доказан терапевтичен потенциал. Така стволовите клетки от кръв и тъкан на пъпната връв се доказват за лечение при мозъчни увреждания, церебрална парализа, аутизъм, лечение на сърдечни дефекти, белодробни заболявания, автоимунни заболявания, метаболитни нарушения и много други. Доверявайки стволовите клетки на Vita 34 вие имате най- опитният партньор до вас, с най- голям брой успешни трансплантации по цял свят. За спокойствие и сигурност за днес и утре за цялото семейство, не изпускайте уникалната възможност да запазите стволови клетки при раждането!