Полезна и практична информация за бъдещи и настоящи майки

Ако терминът ви наближава и мислите да приготвяте чантата за родилното, не се увличайте да слагате в багажа си всичко необходимо за месец напред. За да ви помогнем да приготвите само най- необходимото, ви предлагаме няколко съвета по-долу.

  1. „Напишете си домашното“

Съветваме ви да проверите преди термина какви са условията и изискванията в болницата, в която сте избрали да раждате. Почти всички болници имат дни на отворените врати, така че проверете кога се очаква нова дата за посещения на бъдещи родители и се включете.

2. Пригответе раница или чанта с най-важното

Ако сте решили да приготвите раницата за родилното предварително, а не в последните дни преди термина, включете основни неща като нощница и бельо за вас, хигиенни принадлежности, зарядно за телефон, пелени за бебето.

3. Домашни удобства

Повечето болници ще ви позволят да носите свои нощници, дори чаршафи, ако предпочитате и ще ви помогнат да се почувствате малко повече като у дома си. Добавете любимото си масажно масло или аромат, както и успокояващ плейлист на телефона си, за да пренесете ума си обратно към дните на релаксация у дома.

4. Удобна нощница

Наличието на удобно нощно облекло е задължително за престоя ви в болницата; изберете естествени материи като памук, за да регулирате телесната си температура. Вземете няколко нощници със себе си, вместо да посягате към пижами, за по-голямо удобство и комфорт. А ако нощницата е специално пригодена за кърмене, би било перфектно. Има достатъчно такива решения на пазара, така че просто инвестирайте време и проучете възможностите.

5. Бутилка за многократна употреба

Вероятно вече знаете, че е важно да поддържате хидратация не само по време на бременността, но и след раждането, ето защо наличието на удобна бутилка за многократна употреба би ви помогнало да имате вода под ръка по всяко време. Изберете херметична бутилка, от която можете да пиете, докато си почивате в болничното легло.

6. Свободни, удобни дрехи за изписването

Що се отнася до дрехите след раждането, добре е те да са по-свободни, от леки материи, непритискащи зоната на корема. Рокля би ви свършила идеална работа, но ако предпочитате панталони, уверете се, че те са с висока талия.

7. Следродилна грижа Когато се подготвяте за раждане, може да е лесно да забравите за собствените си нужди след появата на бебето. Опитайте се обаче да помислите за нещата, които ще направят времето ви в следродилното отделение по-приятно. Пригответе в багажа си ободряващ душ гел, любимата си пухкава кърпа, ластик за коса, крем за лице, маска за очи, книга – ще си благодариш по-късно!